Schreuder reageert op interesse in sterkhouders en komst Bergwijn

28 juni 2022, 22:59

Alfred Schreuder stond dinsdagavond voor het eerst langs de lijn als hoofdtrainer van Ajax. Na afloop van de 3-0 overwinning op SV Meppen ging het echter vooral over de vele transfergeruchten. Er wordt volop getrokken aan meerdere sterkhouders. Daarnaast hoopt Ajax zich ook nog altijd te versterken.

Schreuder lijkt zich voorlopig nog geen zorgen te maken. Ajax nam deze zomer al afscheid van Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch, terwijl ook Sébastien Haller op het punt staat om te vertrekken uit Amsterdam. Ook Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Antony staan op de lijstjes van verschillende Europese topclubs. Maar zij zijn 'gewoon' nog speler van Ajax. "Ja ja, zeker'', reageerde Schreuder bij Ziggo Sport op de vraag of hij al zijn spelers nog heeft. "Er speelt natuurlijk wel wat, maar op dit moment is het niet concreet. Dat is gewoon de waarheid'', aldus de nieuwe hoofdtrainer.

Ajax is er alles aan gelegen om Timber, Martínez en Antony binnenboord te houden. Zij mogen alleen vertrekken als de absolute hoofdprijs wordt betaald. De Amsterdammers zelf zullen ook diep in de buidel moeten tasten, willen ze zich deze zomer serieus willen versterken. Steven Bergwijn staat al tijden bovenaan het verlanglijstje, maar Ajax heeft nog altijd geen akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over de transfersom. "Dat is ook nog niet rond of aan de orde op dit moment. Daar moeten we gewoon rustig op wachten'', vertelde Schreuder.

Talenten

Schreuder kon in de eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding nog geen beroep doen op de internationals. Naast Timber, Martínez en Antony – de Braziliaan staat nog weken aan de kant -, ontbraken ook onder anderen Daley Blind, Steven Berghuis en Dusan Tadic. De internationals hebben nog vakantie en melden zich dus later in de hoofdstad. Bij hun afwezigheid is het aan de talenten om zich in de kijker te spelen. Dat lukte dinsdagavond tegen SV Meppen vooral Mohamed Ihattaren, Naci Ünüvar en Sontje Hansen. Laatstgenoemde nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening.

Lees ook: Geslaagd officieus debuut voor Schreuder

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen