Tegenstrijdige berichtgeving over optie in contract Xavi Simons

29 juni 2022, 09:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Xavi Simons completeerde dinsdagnacht zijn transfer naar PSV. Verwacht werd dat de jeugdinternational op huurbasis zou overkomen van Paris Saint-Germain, maar de speler en club zijn een definitieve overgang overeengekomen. In Frankrijk wordt beweerd dat er een speciale clausule is opgenomen in het contract van Simons, maar is dat ook zo?

Tot ieders verbazing verbond Simons zich dinsdag tot de zomer van 2027 aan PSV. Na de officiële aankondiging berichtte onder meer Le Figaro al snel over een clausule in het contract van de negentienjarige Nederlandse middenvelder, waardoor Paris Saint-Germain hem zou kunnen terughalen. RMC Sport beweert woensdagmorgen dat de gelimiteerde transfersom vier miljoen euro bedraagt.

Maar klopt het wel dat de PSG-clausule in het contract van Simons staat? Volgens Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad niet. 'Xavi Simons naar PSV Da's een aardige move, op papier, in elk geval. Zeker omdat er géén afspraak is tussen de clubs. Hij is van PSV dus', aldus Wijffels, die aangeeft dat hem is bevestigd dat PSG hem niet voor een bepaalde transfersom kan terughalen.

Simons is na Walter Benítez (OGC Nice), Ki-Jana Hoever (Wolverhampton Wanderers) een Boy Waterman (OFI Kreta) de vierde zomeraanwinst van PSV. De Eindhovenaren zijn nog niet klaar op de transfermarkt. Savinho wordt binnenkort op huurbasis overgenomen van Manchester City en met Sevilla wordt er onderhandeld over een transfer van Luuk de Jong. Daarnaast is PSV volgens het Eindhovens Dagblad nog in de race voor Marlon Shakhtar Donetsk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen