PSV betaalt opmerkelijk lage transfersom voor gekeurde De Jong

1 juli 2022, 21:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De terugkeer van Luuk de Jong naar PSV is in kannen en kruiken, zo bevestigt de club zelf op de officiële kanalen. De 31-jarige spits is al gearriveerd in Eindhoven en zal dit weekend de laatste formaliteiten afronden om de deal te beklinken. De transfersom voor de spits is opvallend laag.

Volgens het Eindhovens Dagblad betaalt PSV namelijk 'slechts' drie miljoen euro voor de lange aanvaller, die waarschijnlijk een meerjarig contract gaat ondertekenen bij de topclub. Sevilla gaf wekenlang aan ten minste vijf miljoen euro te verlangen voor de aanvalsleider, maar lijkt dus water bij de wijn te doen en de spits een terugkeer naar de Nederlandse velden te gunnen. Sevilla betaalde drie jaar geleden nog vijftien miljoen euro voor zijn komst.

Lees ook: Foutje Sevilla blijkt waarheid: De Jong keert terug naar PSV

De Jong is inmiddels in Eindhoven gearriveerd en heeft zijn medische keuring al doorstaan. Zijn werkgever Sevilla, dat de spits afgelopen seizoen aan FC Barcelona verhuurde, plaatste vrijdagavond per ongeluk al een afscheidsbericht op de clubwebsite. Aanvankelijk leek dat een foutje, maar al snel bleek het de waarheid en werd duidelijk dat PSV beet had.

De Jong speelde tussen 2014 en 2019 al voor PSV, alvorens hij bij Sevilla aan de slag ging. De 31-jarige spits was in 204 duels voor PSV goed voor 112 treffers. In zijn laatste seizoen kroonde hij zich tot topscorer van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Ajacied vind ik dit wel een vervelende. Luuk de Jong is een modelprof en een spits die er in de eredivisie weer heel wat in gaat schieten. Trekt vaak wedstrijden over de streep. Gefeliciteerd PSV'ers! Knap staaltje onderhandeling van J.de Jong.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen