Feyenoord moet vrezen voor vertrek sterkhouder na Duitse deal

4 juli 2022, 20:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord moet serieuzer rekening gaan houden met een vertrek van Orkun Kökcü. De Turkse middenvelder stond al op de verlanglijst van RB Leipzig, dat nu per direct op zoek moet naar een vervanger van Tyler Adams. De Amerikaanse middenvelder is namelijk vertrokken naar de Premier League.

Adams is bij Leeds United de opvolger van Kalvin Phillips, die op zijn beurt weer voor miljoenen naar landskampioen Manchester City is verkast. Door het vertrek van Adams is er bij RB Leipzig een vacature ontstaan op het middenveld. Voor die plek circuleerde de naam van Kökcü al in het geruchtencircuit. Volgens 1908.nl is Leipzig al enige tijd in de markt voor de middenvelder.

Feyenoord hoopte eigenlijk op een langer verblijf van de 21-jarige middenvelder, maar zit in een situatie waarin miljoenenaanbiedingen moeten worden geaccepteerd. Datzelfde gaat gebeuren bij Luis Sinisterra, die voor een recordbedrag op weg is naar Leeds United. Met Tyrell Malacia is bovendien een derde sterkhouder op weg naar Manchester United.

De Rotterdammers hoopten aanvankelijk slechts twee basisspelers te hoeven verkopen. Ook Marcos Senesi aast echter op een vertrek. Huurlingen Cyriel Dessers, Reiss Nelson en Guus Til keerden terug naar hun club, terwijl Bryan Linssen werd verkocht aan het Japanse Urawa Red Diamonds.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen