FC Utrecht gunt Maher lucratief avontuur na 'passend bod'

11 juli 2022, 14:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht neemt definitief afscheid van Adam Maher. De club uit de Domstad kondigt maandag via de officiële kanalen aan dat de 28-jarige middenvelder is verkocht aan Damac FC uit Saoedi-Arabië.

Hoewel Utrecht geen uitspraken doet over de transfersom, lijkt het erop dat Maher voor een bedrag van 1,8 miljoen euro is verkocht aan de club uit het Midden-Oosten. Damac wordt de zesde (tijdelijke) werkgever van de vijfvoudig Oranje-internatinonal, die eerder ook uitkwam voor AZ, PSV, Osmanlispor (Turkije) en FC Twente.

"Wij hebben Adam te kennen gegeven dat we hem vanwege zijn voetballende kwaliteiten graag bij onze selectie wilden houden, maar ook aangegeven dat we bereid waren mee te werken aan een vertrek in het geval er een passend bod op hem zou worden uitgebracht. Dat laatste gebeurde, en Adam bereikte met Damac FC ook persoonlijk een akkoord. We wensen Adam veel succes in Saoedi-Arabië en bedanken hem voor zijn inzet voor FC Utrecht", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

Sagnan

Waar Maher vertrekt, lijkt Utrecht zich te gaan versterken met Modibo Sagnan. De 23-jarige verdediger wordt op huurbasis overgenomen van Real Sociedad. Vermoedelijk wordt er een optie tot koop in de overeenkomst opgenomen, waardoor Utrecht hem over een jaar definitief kan inlijven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen