De Ligt heeft optie minder op transfermarkt na megadeal Chelsea

12 juli 2022, 23:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mocht de overgang van Matthijs de Ligt naar Bayern München in het water vallen, dan lijkt de optie om nog naar Chelsea te gaan, van de baan. Door de voorkeur van de oud-Ajacied voor Der Rekordmeister zijn The Blues met succes doorgeschakeld op de transfermarkt. Als er geen gekke dingen gebeuren, dan wordt Kalidou Koulibaly (31, Napoli) de nieuwe leider van de achterhoede.

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano dinsdagavond althans. De Engelse topclub heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de ervaren verdediger, die zijn interlands voor Senegal speelt. Met zijn werkgever Napoli zijn nog lang niet alle plooien gladgestreken, maar gaat de transfersom richting de veertig miljoen euro.

Dat is weliswaar een stuk minder dan het bedrag dat De Ligt moet kosten, maar de Nederlander is een stuk jonger dan Koulibaly, die zichzelf de laatste jaren bij Napoli in de kijker speelde. De Italiaanse club nam hem in 2014 over van RC Genk en hoewel er de laatste jaren veel belangstelling was voor Koulibaly, kwam het tot dusver nooit tot een transfer. Omdat De Ligt, die Chelsea ook graag wilde hebben, zijn voorkeur voor Bayern uitsprak, gaat Koulibaly vermoedelijk snel naar Londen, waar ook Nathan Aké spoedig gepresenteerd gaat worden. 

Lees ookDe Ligt wacht interessante concurrentiestrijd bij Bayern München

Leegloop Serie A

Verder is het opmerkelijk dat de Serie A deze zomer vermoedelijk een aardige leegloop kent wat centrale verdedigers betreft. Niet alleen Koulibaly gaat de Italiaanse competitie namelijk verlaten, maar de kans op een transfer van De Ligt naar Bayern München is ook altijd nog reëel. En Paris Saint-Germain wil zich in deze window nog versterken met Internazionale's Milan Skriniar, waarmee de beste drie centrale verdedigers van de Serie A Italië lijken te verlaten. Om Skriniar te vervangen heeft Internazionale overigens Gleison Bremer (Torino) op het oog: volgens Sky Italia kost hij zo'n vijftig miljoen euro. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen