Statistieken tonen aan: Oranje ruim favoriet in Nations League

21 september 2022, 14:36

Nederland heeft van alle deelnemende landen de grootste kans om deze editie van de Nations League te winnen. Dat blijkt uit berekeningen van voetbalstatistiekenbureau Gracenote. De kans op een Nederlandse eindzege werd berekend op 34 procent, ruim dubbel zo veel als ieder ander land.

Die conclusie trok het bedrijf na simulaties op basis van eigen data. Na Oranje volgen Spanje, Denemarken en Duitsland, met een winstkans van respectievelijk zestien, twaalf en tien procent. Daarna komen Portugal (9%), België (7%), Kroatië (4%), Italië (3%) en Hongarije (2%). 

Groepsfase

De hoge winstkans van Oranje komt onder meer voort uit de voorsprong die het nu al heeft in de groepsfase. De ploeg van Louis van Gaal staat op tien punten uit vier wedstrijden, drie punten meer dan achtervolger België. De kans op een plek bij de Final Four is voor Nederland op dit moment dus al groter dan voor andere landen. De kans dat Nederland de Final Four haalt, wordt geschat op liefst 85 procent. Alleen België (15%) zou daar nog een stokje voor kunnen steken.

Voor Denemarken (twee punten voorsprong in groep 1) is die kans 65 procent, voor Spanje (één punt voorsprong in groep 2) zestig procent. Duitsland staat in groep 3 op plek twee, maar heeft met 51 procent toch de beste kans op groepswinst. Voor koploper Hongarije is dat 29%, voor nummer drie Italië twintig procent.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Neutraal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

en de bal is rond, statistisch is bewezen dat 0,0000001% van de mensen een dodelijk ongeluk krigen als zze straalbezopen en met verschillende sokken het verkeer ingaan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen