'Frenkie 'walgt' van situatie bij FC Barcelona en overweegt opties'

13 oktober 2022, 19:07

Frenkie de Jong is allesbehalve tevreden over zijn huidige situatie bij FC Barcelona. De middenvelder is geen basiskracht bij de Catalaanse grootmacht en dat terwijl de prestaties nog niet optimaal zijn. In de Champions League wordt overwintering een heel moeilijk verhaal, terwijl in La Liga ondanks de koppositie het veldspel nog te wensen overlaat.

Toch geeft Xavi de Nederlander zelden tot nooit een basisplaats als iedereen fit is. Volgens dagblad SPORT 'walgt' Frenkie zelfs van zijn situatie in Camp Nou, waar hij overigens wel zelf bewust voor koos. Want ondanks veel belangstelling aan zijn adres in de vorige transferperiode, besloot hij om deze zomer zijn huidige werkgever trouw te blijven.

Maar van die beslissing heeft hij inmiddels spijt, omdat zijn rol onder Xavi veel minder groot is dan gedacht. De coach doet namelijk geen beroep op Frenkie als basiskracht in in elk geval de cruciale wedstrijden en daarom wordt hij ook tegen Real Madrid dit weekend niet aan de aftrap verwacht. 'Als hij ook tegen Real op de bank begint, lijkt het lot van Frenkie dit seizoen bezegeld', stelt SPORT.

Lees ook: 'Bom barst in Barcelona: Xavi en Laporta woedend na remise'

'En zijn situatie kan ook gevolgen hebben voor zijn toekomst, want Pedri en Gavi zijn jong en hebben een lange periode bij FC Barcelona voor zich. En Xavi ziet in hem geen vervanger van Sergio Busquets, voor hem wordt een vervanger gezocht. Frenkie is daarmee invaller en daarover is hij niet tevreden.' Het dagblad meldt eveneens dat Manchester United nog altijd geïnteresseerd is en de oud-Ajacied hoopt te overtuigen van hun project.

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Totaal geen medelijden met De Jong, hij heeft hier zelf voor gekozen en dan moet je ook de consequenties accepteren.

Jacob
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar waar heeft hij precies voor gekozen? Vorig jaar was hij nog basisspeler en voorzover ik weet is altijd de bedoeling geweest dat hij op termijn Busquets zou oovolgen. Als je dat dan niet krijgt, zijn dat dan de consequenties van je keuze om te blijven?

Jacob
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En vergeet niet dat Frenkie afgelopen seizoenen salaris heeft ingeleverd dat hij terug zou krijgen in de jaren erop als hij bij de club zou blijven. Dat wilde hij altijd, dus hij zag die constructie als een soort lening aan de club. Als de club je dan tegen de tijd dat ze moeten terugbetalen op alle mogelijke manieren proberen te lozen, dan vecht je toch terug?

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dan vecht je terug en doe je dat bij een andere club (die je graag wilde hebben en waar je wel speelt) met een rechtszaak om het alsnog op te eisen.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor zover we mee hebben gekregen uit de media is er bij hem via Xavi duidelijk aangegeven dat hij geen basisspeler meer zou zijn. Hij dacht waarschijnlijk zoals hierboven ook staat dat hij toch als wisselspeler veel speeltijd zou krijgen, dat lijkt er niet in te zitten. Dat is een risico waar hij voor gekozen heeft.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen