AZ en United ruiken de volgende ronde, Feyenoord moet aan de bak

16 maart 2023, 07:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 16 maart.

Nieuws

Omstreden Infantino wordt opnieuw herkozen als president van de FIFA

Hoe omstreden de huidige FIFA-baas Gianni Infantino ook mag zijn, hij wordt vandaag 'gewoon' weer herkozen. De wereldvoetbalbond maakte vorig jaar bekend dat enkel Infantino zich kandidaat had gesteld voor de verkiezingen die vandaag worden gehouden in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Infantino kan op veel steun rekenen. Ook de stem van de KNVB gaat naar de opvolger van Sepp Blatter. 

Wedstrijden

Feyenoord - Shakhtar Donetsk (18.45 uur)

In de eigen Kuip gaat Feyenoord proberen door te dringen tot de kwartfinale van de Europa League. Vorige week werd Shakhtar Donetsk in Polen op een 1-1 gelijkspel gehouden door een late treffer van Ezequiel Bullaude. Nadat trainer Arne Slot de Rotterdammers vorig seizoen naar de finale van de Conference League wist te leiden sprokkelt de stadionclub dit seizoen opnieuw een hoop punten op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA bij elkaar. Vandaag lonkt opnieuw een bonuspunt als Shakhtar de voet dwars wordt gezeten. Maakt Feyenoord vandaag de klus in eigen huis af? 

Real Betis - Manchester United (18.45 uur)

Erik ten Hag reist met Manchester United met een comfortabele 4-1 voorsprong op Real Betis af naar Spanje. De Engelse topclub was vorige week ondanks een gelijkmaker voor rust uiteindelijk een maatje te groot voor de Spaanse subtopper. Het bereiken van de kwartfinale van de Europa League lijkt dan ook een formaliteit voor Ten Hag en zijn elftal. Een vroege goal van de thuisploeg zou echter wel voor spanning kunnen zorgen. Blijft Ten Hag in de race om United in zijn debuutseizoen naar een Europese prijs te leiden?

AZ - SS Lazio (21.00 uur)

In Alkmaar krijgt AZ de kans om de laatste acht van de Conference League te bereiken. De Alkmaarders hebben een prima uitgangspositie tegen SS Lazio, dat vorige week in Rome verrassend met 1-2 werd verslagen door de ploeg van Pascal Jansen. AZ is echter gewaarschuwd, als de Italianen hun zinnen hebben gezet op wraak dan wordt het nog een flinke klus om af te rekenen met het elftal van trainer Maurizio Sarri. 

Voetbal op tv

18.45 uur: Feyenoord - Shakhtar Donetsk, Veronica / ESPN 2 - live verslag van dit duel in de Europa League

18.45 uur: Real Betis - Manchester United, ESPN - live verslag van dit duel in de Europa League

18.45 uur: SC Freiburg - Juventus, ESPN 3 - live verslag van dit duel in de Europa League

21.00 uur: AZ - SS Lazio, Veronica / ESPN 2 - live verslag van dit duel in de Conference League

21.00 uur: Arsenal - Sporting Clube de Portugal, ESPN - live verslag van dit duel in de Europa League

Reacties

MartijnF88
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze zijn wel Ten Hag geil bij FC Ajax Update

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen