Ook PSV doet AZ in slotfase pijn

12 december 2009, 22:35   Bijgewerkt: 13 december 2009, 00:54

Ook onder Dick Advocaat blijven late tegendoelpunten AZ kwellen. Tegen PSV velde invaller Ola Toivonen in de 85ste minuut het vonnis over de landskampioen, die door een rode kaart voor Mounir el Hamdaoui op dat moment al met tien man speelde. 

Dick Advocaat, die in Eindhoven voor het eerst op de bank zat bij AZ, hield tegen PSV in grote lijnen vast aan het team dat woensdag bijna van Standard won. Hij kon niet beschikken over Moussa Dembele (geschorst) en de geblesseerde Brett Holman en verving hen door Rasmus Elm en Graziano Pelle. Maarten Martens viel opnieuw buiten het elftal. Maar aangezien Advocaat in zijn hoedanigheid als bondscoach van België al meermaals liet weten niet tevreden te zijn over de vorm van de frèle middenvelder, was dat niet echt verrassend. Ook een andere Belgische international, Gill Swerts, zat op de bank. Van de vier Belgen in Alkmaar, speelde zodoende alleen Sebastien Pocognoli.

Kansen waren er ook, voor beide teams. Namens PSV raakte Erik Pieters de lat en schoot Ibrahim Afellay in kansrijke positie de bal richting tweede ring, terwijl Jeremain Lens de 0-1 voor AZ op zijn schoen had. De aanvaller schoot na een prima actie echter voorlangs. Dit tot woede van Graziano Pelle, die in de doelmond vergeefs wachtte op een pass.

Met tien tegen elf kroop AZ verder terug op eigen helft, wetende dat een punt in Eindhoven in deze situatie een prima resultaat zou zijn. De Alkmaarders hoopten ditmaal de slotfase van een wedstrijd wél zonder kleerscheuren door te komen, maar Toivonen besliste anders. Hij hield PSV daarmee in het spoor van koploper FC Twente, dat eerder op de avond in eigen stadion met 3-1 van NAC Breda won.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen