Sigthórsson: “Goede wake-up-call voor Ajax”

6 augustus 2012, 07:00   Bijgewerkt: 6 augustus 2012, 09:45

Ajax kreeg zondag in de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen een tikje om de oren. In de eigen ArenA verloor het met 4-2 van bekerwinnaar PSV en op dat resultaat viel, zeker op basis van de eerste helft, niets af te dingen. Het moet snel beter, beseft Kolbeinn Sigthórsson zich. Zeker omdat volgende week AZ wacht.

Tegen PSV speelde zondag Ajax eigenlijk 87 minuten een verloren wedstrijden. Nadat Ola Toivonen er in de derde minuut 0-1 van maakte, kwam de overwinning van PSV nauwelijks meer in gevaar. Alleen in de eerste fase na rust was Ajax even beter en hing een gelijkmaker (2-2) in de lucht, maar precies op dat moment maakten de bezoekers uit Eindhoven de 1-3. Daarna schoot PSV-verdediger Marcelo nog in eigen doel, maar echt spannend werd het niet meer. Ajax kwam simpelweg tekort, op alle fronten.

Hoewel het seizoen sinds zondag officieel begonnen is, staat Ajax nog in de steigers. Diverse spelers zijn geblesseerd en de club maakt er geen geheim van dat het nog enkele spelers aan de selectie toe wil voegen. De ploeg is zoekende en lijkt daarmee direct een fikse achterstand te hebben ten opzichte van PSV, dat al uitgewinkeld is en eigenlijk al weken toewerkt naar een vast basiselftal. Sigthórsson zelf weet niet wat de plannen van zijn club op de transfermarkt zijn. “Wat de club precies wil, is aan de clubleiding. Daar ga ik niet over. Maar ik weet inderdaad dat het de bedoeling is dat er nog wat spelers bij komen. Natuurlijk is het zo dat je nieuwe spelers het liefst zo vroeg mogelijk in de zomer er bij hebt, maar we kunnen de situatie niet veranderen."

Sigthórsson benadrukt ook de waarde van Derk Boerrigter, die tegen PSV wegens een blessure niet van de partij was, voor de ploeg. "Hopelijk komt Derk snel terug. Hij is per wedstrijd goed voor één, twee of drie goede voorzetjes. Dat is belangrijk voor ons.”

Zelf hoopt de aanvaller, die terugkomt van een blessure, tegen AZ ook weer een stapje in de goede richting te zetten. “Fysiek zit ik nog niet op honderd procent, misschien op tachtig of 85. Maar dat is normaal, ik heb een aantal trainingen en oefenwedstrijden moeten missen. Ik voel me in ieder geval elke week beter en sowieso een stuk beter dan een jaar geleden. Ik ga snel richting de honderd procent, daar ben ik zeker van.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen