Sterke Van der Wiel: "Voel me thuis bij PSG"

11 januari 2014, 13:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zijn eerste seizoen verliep enigszins teleurstellend, maar inmiddels heeft Gregory van der Wiel zijn draai helemaal gevonden bij Paris Saint Germain. De rechtsback heeft een vaste basisplaats en is met zijn assists ook in aanvallend opzicht belangrijk voor de ploeg van coach Laurent Blanc. Door zijn goede prestaties werd de Oranje-international onlangs zelfs opgenomen in het Ligue 1-sterrenelftal van l'Equipe over 2013.

In een interview op de website van zijn club gaat Van der Wiel in op de ontwikkeling die hij het afgelopen jaar doorgemaakt heeft. "Een eerste jaar bij een nieuwe club is nooit makkelijk", zegt de vleugelverdediger, die na het EK van 2012 overkwam van Ajax. "Het was even lastig om mijn draai te vinden. Maar inmiddels voel ik me helemaal thuis bij PSG. Ik ben goed geïntegreerd in de ploeg en dat komt mijn spel natuurlijk ten goede."

Wat daarbij helpt, is dat Van der Wiel veel vrijheid krijgt om op te komen. "We spelen 4-3-3, dat is een voordeel voor me. Ik ben vertrouwd met dit systeem en heb een goede verstandhouding met Edinson Cavani, die voor me staat. Hij trekt vaak naar binnen en dat biedt mij de mogelijkheid om op te komen. Dat is perfect voor mij."

De voorzetten die Van der Wiel geeft, worden regelmatig afgerond door Zlatan Ibrahimovic. De twee lijken goed op elkaar te zijn ingespeeld. "Dat is positief. Ik werk veel aan mijn voorzetten, probeer tijdens trainingen mezelf zowel defensief als aanvallend te ontwikkelen. Het gaat nu goed, maar ik denk dat er nog meer inzit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen