NEC steelt belangrijk punt in Heerenveen

22 maart 2014, 21:50   Bijgewerkt: 22 maart 2014, 22:07

NEC heeft een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept in het Abe Lenstra Stadion. Voor de ploeg uit Nijmegen is het punt meer dan welkom tijdens haar degradatiestrijd. Bilal Basacikoglu zorgde in de eerste helft voor een hoogstandje, door met een onnavolgbare dribbel de 1-0 op het scorebord te zetten. SC Heerenveen leek de winst al binnen te hebben, toen Søren Rieks in de laatste minuut de 2-2 binnen schoot.

Voor eigen publiek kon Heerenveen zich revancheren voor het duel in De Kuip, van vorig weekend. De elf van Van Basten wilden maar al te graag de bittere nasmaak van de 2-0 nederlaag wegspoelen.

Voor NEC waren de statistieken vooraf allesbehalve gunstig. De Nijmegenaren raken langzaamaan gewend aan het incasseren van treffers, nadat zij al veertig Eredivisieduels 'de nul' niet wisten te houden.

In de tweede helft maakte NEC pas laat aanspraak op een stunt. Michael Higdon mocht de bal in de 78e minuut controleren in de zestien meter van Heerenveen. Uit de draai schoot de bonkige spits de 2-1 tegen de touwen. Ondanks een tweede gele kaart van Van Eijden, bleef NEC strijdbaar. Na een scrimmage kreeg Søren Rieks de bal voor zijn voeten. In de allerlaatste seconden schoot hij zijn ploeg naar een gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen