Ooggetuige: "Controle bij bekerfinale was een lachertje"

21 april 2014, 14:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er zou zondag nauwelijks iets voor nodig zijn geweest om zwaar vuurwerk mee De Kuip binnen te smokkelen. Volgens verschillende supporters van Ajax was de beveiliging rond de bekerfinale tegen PEC Zwolle slecht. Er zou amper zijn gefouilleerd.

Het duel tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1) werd ontsierd door zware vuurwerkbommen, die in de openingsfase vanuit een vak met Amsterdamse fans op het veld werden gegooid. Men vroeg zich meteen af hoe dat zware vuurwerk mee het stadion binnen heeft kunnen komen.

Ajax-fans waren verplicht om per bus naar Rotterdam te reizen, met als opstappunt de Amsterdam ArenA. Daar diende men ook gefouilleerd te worden. Volgens een ooggetuige wisten zeker vijftig mensen de controles te ontlopen, door over een hek te klimmen. "Er zaten uiteindelijk meer mensen in de bussen dan er combitickets waren verkocht", zegt de Ajax-supporter tegen de NOS. Over het fouilleren: "Het bovenlichaam werd even betast en er werd even in rugzakken gekeken. Meer niet. Zo kon de rij sneller doorstromen."

Ook bij De Kuip waren de controles slecht, stellen ooggetuigen. "Ik heb in de rij bij De Kuip naast me iemand zakjes speed in haar schoenen zien stoppen. Dat fouilleren daar was helemaal een lachertje."

Ajax herkent zich niet in de getuigenverklaringen. "Voor zover wij weten is iedereen twee keer gefouilleerd. Vandaag begint het onderzoek en bekijken we de camerabeelden", meldt een woordvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen