Cruijff: "Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn"

Ger
15 september 2014, 09:01

Johan Cruijff zag de traditionele topclubs de voorbije speelronde worstelen in de Eredivisie. PSV en Feyenoord gingen onderuit tegen respectievelijk PEC Zwolle en Willem II, terwijl Ajax op allerminst overtuigende wijze van Heracles Almelo won.

Volgens Cruijff verzuimen de topclubs 'druk naar voren te zetten'. "Enkele dagen voordat Ajax, PSV en Feyenoord Europa in moeten, waren de generale repetities niet best. Terwijl het allemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn", zegt Cruijff in zijn column in De Telegraaf. "Het wordt de tegenstander te vaak te gemakkelijk gemaakt. Door twee of drie meter ruimte te geven, lijken ze vaak betere voetballers dan ze in werkelijkheid zijn. Zit je er bovenop, dan blijken ze vaak veel minder goed. Voorkom daarom dat tegenstanders beter worden dan ze eigenlijk zijn"

"Als je iets wilt afdwingen, dan moet je in staat zijn om druk naar voren te zetten. Als dat goed wordt uitgevoerd, dan kan je de buitenspelval toepassen", doceert Cruijff. "Want voor de goede orde: spelen op buitenspel is een aanvallende actie. Omdat hij bepaalt hoe groot het speelveld is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen