Ajax wil gaatje met PSV dichten: "En dan eroverheen"

21 november 2014, 16:20

Ajax kan het zich op het moment niet veroorloven om averij op te lopen, aangezien PSV met de winterstop in zicht een voorsprong van vier punten heeft ten opzichte van de regerend landskampioen. Trainer Frank de Boer weet dan ook wat de opdracht is voor de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van zaterdagavond: winnen. "We willen de achterstand in ieder geval niet groter laten worden. Maar het liefst dichten we het gaatje en gaan we eroverheen. Dat hangt niet alleen van ons af, maar ook van PSV."

Met vijf eredivisieduels en twee Champions League-wedstrijden spreekt De Boer met recht over een 'zware maand'. "Gelukkig hebben we de hele groep bij elkaar", stelt de coach op Ajax.nl, doelend op de inzetbaarheid van Thulani Serero, Lasse Schöne, Lucas Andersen en Davy Klaassen. Het kwartet Ajacieden is fit genoeg bevonden voor de krachtmeting met Heerenveen.

Ajax lijkt de laatste tijd aardig haar draai te vinden in de Eredivisie. "Ik vind dat er verbeteringen te zien zijn", zegt De Boer. "Meerdere spelers raken beter in vorm en er lijkt een klik te ontstaan. Dat komt ook omdat we de laatste tijd in een vaste formatie hebben kunnen spelen. Dat is het lekkerste voor een elftal, omdat er zo automatismen en vastigheden ontstaan. Nu is het zaak om de stijgende lijn door te trekken en niet één of twee wedstrijden te domineren, maar een hele serie duels", aldus de Ajax-keuzeheer.

Ondertussen maakt de traditionele top drie momenteel weer de dienst uit in de Eredivisie. Dat vindt De Boer mooi om te zien. "Dat is een goede zaak. Zo is het ook altijd geweest. Het is leuk voor de competitie als iedereen van elkaar kan winnen en verliezen, maar uiteindelijk wil je ook Europees meetellen. Dat kan alleen als de traditionele top drie er is. Daar horen de beste spelers te spelen."

Heerenveen, de tegenstander van dit weekend, wist al vijf wedstrijden op rij niet meer te winnen, maar dat is volgens De Boer geen reden om de Friezen te onderschatten. "Het is team dat lastig te verslaan is. Verdedigend steken ze goed in elkaar, ze zijn bereid vuil werk voor elkaar op te knappen. Dwight Lodeweges laat zijn elftallen ook altijd leuk voetballen. Het is goed team, maar wij zijn beter. Daarom moeten wij de drie punten pakken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen