Ajax geeft voorsprong weg en speelt gelijk tegen ADO

30 november 2014, 14:25   Bijgewerkt: 30 november 2014, 14:43

PSV is nog steeds de koploper in de Eredivisie. Als Ajax van ADO Den Haag had gewonnen waren de Amsterdammers de nieuwe leiders geweest, maar dat lukte niet. Ajax kwam vroeg op voorsprong, maar liet ADO terug in de wedstrijd komen. ADO speelde een zwakke eerste helft en schoot pas na rust voor het eerst op doel. Daarna volgde er meer kansen en in de slotfase maakte Michiel Kramer de gelijkmaker, waardoor hij weer topscorer van de competitie is.

Omdat PSV niet in actie komt dit weekend, had Ajax de mogelijkheid om de koppositie van de ploeg uit Eindhoven over te nemen. Dan moest er wel gewonnen worden van ADO Den Haag, een team dat er altijd alles aan doet om het de Amsterdammers moeilijk te maken. Maar in de beginfase van de wedstrijd was daar weinig van te merken. ADO Den Haag speelde tam en had geen idee wat nodig was om Ajax in de problemen te brengen.

Pas vlak na de hervatting kreeg ADO de eerste goede kans. Van Duinen kopte op goal, maar Cillessen stond goed. Ook Ajax kreeg kansen, via Kishna, Van Rhijn en Schöne. De Ajacieden maakten het niet af en lieten daarmee de thuisploeg in de wedstrijd. ADO begon zich steeds meer met de wedstrijd te bemoeien en kreeg betere mogelijkheden. Vooral drukke situaties in het strafschopgebied zorgden voor gevaar, maar lang bleef Jasper Cillessen op de been.

ADO was natuurlijk meer dan tevreden met een punt en ramde de bal in de slotfase weg. Ajax probeerde nog wel, maar de spelers leken er ook niet in te geloven. Voor de Ajacieden zat er zeker meer in vanmiddag. In de eerste helft had het verschil al gemaakt kunnen worden. ADO kon weinig uitrichten en ging er niet fel op in de duels. Na rust begon de ploeg uit Den Haag meer te geloven in een punt en kantelde de wedstrijd.

Ajax staat nu een puntje achter op koploper PSV, dat nog een wedstrijd meer te spelen heeft. De achterstand is te overzien, maar het had er voor De Boer en zijn team een stuk beter uit kunnen zien op deze zondagmiddag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen