De Boer na riante zege: "Meenemen naar woensdag"

7 december 2014, 09:26

Exact vier jaar na zijn aanstelling als (interim-)coach van Ajax zag Frank de Boer zijn formatie zaterdagavond in de eigen ArenA over Willem II heen denderen. De Amsterdammers toonden zich zeer efficiënt en wonnen met 5-0 van de Tilburgse promovendus. De Boer zat uiterst comfortabel op de bank, maar denkt nu alweer aan de belangrijke Champions League-wedstrijd van komende woensdag tegen APOEL Nicosia.

"We hebben het publiek, dat trouw naar het stadion kwam, mooie momenten bezorgd", sprak De Boer na afloop van de eclatante zege op Willem II. De keuzeheer van Ajax was blij dat er zich niet zo'n scenario als vorige week tegen ADO Den Haag (1-1) ontvouwde. "Willem II begon goed, maar wij kwamen voetballend goed onder de druk uit. Gelukkig maakten we vandaag na de 1-0 ook snel de 2-0."

Ajax hoefde niet tot het uiterste te gaan en dat stemde De Boer tevreden. "De manier waarop je vanavond wint, neem je toch mee naar woensdag. Het duel met APOEL is heel belangrijk voor ons", benadrukt De Boer, die met zijn ploeg minimaal moet gelijkspelen tegen de Cyprioten om vanuit de CL door te stromen naar de Europa League. Woensdag is Anwar El Ghazi, in tegenstelling tot de met een blessure uitgevallen Kolbeinn Sightórsson, weer inzetbaar. "Hij heeft een goede test doorstaan. Hij is er woensdag bij."

De Boer liet met Queensy Menig en Riechedly Bazoer overigens twee jeugdspelers debuteren in het eerste van Ajax. "Hartstikke leuk dat ze hun debuut in de Eredivisie hebben gemaakt. Ik kon ze bij een nuttige stand inbrengen. Zo hoort dat ook, vind ik. Het gaat erom dat ze hun vuurdoop in de ArenA hebben gehad", weet de Ajax-coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen