Schöne: "Derde plek in deze groep is geen schande"

10 december 2014, 23:38

De doelstelling was overwinteren in de Champions League, want Ajax wilde dolgraag weer eens tot de beste zestien teams van Europa behoren. Dat zat er niet in, want met FC Barcelona en Paris Saint Germain trof de Nederlandse landskampioen in Groep F twee tegenstanders die tot de absolute top behoren. Derde werd Ajax wel, door woensdag in de ArenA af te rekenen met APOEL Nicosia.

Over de vraag hoe hij terugkijkt op de prestaties van zijn club in dit Champions League-seizoen, moet Lasse Schöne even nadenken. "Op dit moment zou ik zeggen dat het een goede poulefase was, maar dat komt omdat we een lekkere avond achter de rug hebben tegen APOEL. Maar uiteindelijk is de derde plaats niet wat we wilden, het doel was overwinteren in de Champions League. Het is teleurstellend dat we daar niet in geslaagd zijn, maar je moet ook kijken naar de tegenstanders. FC Barcelona en Paris Saint Germain zijn heel goede ploegen, de derde plek in deze poule is geen schande", zegt hij tegen onder meer FCUpdate.nl.

Dat Ajax niet bij de eerste twee in de groep zou eindigen, was na de nederlaag op de vierde speeldag tegen FC Barcelona al bekend. Plek drie was sindsdien het hoogst haalbare en door de klinkende zege op APOEL is die derde plaats een feit. Ajax won met 4-0, een score die stáát. "We mogen tevreden zijn over deze wedstrijd", vindt Schöne. "De eerste helft verliep nog moeizaam, ook omdat APOEL erg inzakte. Ze speelden anders dan de dachten, daar moesten we even aan wennen. Het was heel belangrijk dat we net voor rust op 1-0 kwamen, daarna hebben we het goed uitgespeeld. APOEL moest komen en daar hebben we gebruik van gemaakt."

Zelf scoorde Schöne twee keer tegen de Cypriotische kampioen, waarvan eenmaal vanaf elf meter. Hoewel keeper Urko Pardo van APOEL Nicosia bij de strafschop van de Deen de goede hoek in ging, kon hij de inzet niet keren. "Als je maar ver genoeg in de hoek schiet, pakt de keeper hem niet", knipoogt Schöne.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen