NEC betaalt geen topsalarissen meer: "Zijn grenzen"

9 december 2015, 09:10

Christian Santos, Navarone Foor en Rens van Eijden vertrekken mogelijk bij NEC. Omroep Gelderland meldt dat de Nijmeegse club, momenteel als promovendus knap zevende in de Eredivisie, niet langer bereid is om topsalarissen te betalen.

"Wij blijven binnen het beleid van onze club. We willen ambitieus zijn, maar ergens heeft dat ook zijn grenzen", verklaart algemeen directeur Bart van Ingen. "De peilstok is zo lang als de financiële mogelijkheden die we hebben. En als we dan iemand moeten verkopen of uit zijn contract moeten lopen, dan moet dat maar."

NEC praat met topscorer Santos om het aflopende contract te verlengen, maar zijn salariseisen lijken onhaalbaar. "Santos is een lastige situatie", aldus Van Ingen. "De markt van buiten lonkt voor hem ook. We hebben met hem gesproken, maar ik wil nog even afwachten tot de kerst. Maar iemand die zoveel doelpunten maakt, is altijd interessant."

Ook Van Eijden en Foor hebben een aflopende verbintenis in De Goffert. Als de twee willen blijven, moeten ze genoegen nemen met een lager salaris. "Ook daarin zijn we in gesprek", vervolgt Van Ingen. "We kunnen wel kijken naar NEC, maar de vraag is ook wat de positie van deze spelers is kijkend naar het speelveld in Nederland, maar ook in de wereld. Wij weten wat het budget is en zullen tot het maximum gaan, maar wel binnen het budget van deze club."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen