Aangeslagen AZ zoekt revanche, Sparta zonder Sanusi

30 september 2016, 15:21

Het aanstaande eredivisieweekend wordt op zondagmiddag afgesloten met een duel tussen Sparta en AZ. Die wedstrijd staat voor de Alkmaarders in het teken van revanche, aangezien de ploeg van John van den Brom donderdag in de Europa League kansloos met 5-0 verloor van Zenit St. Petersburg. De coach heeft goede hoop dat zijn team tegen Sparta met de juiste reactie komt.

AZ wil nare Zenit-smaak wegspoelen

"We wisten van te voren dat Zenit een goede ploeg is die beter is dan wij", zegt Van den Brom op de clubsite. "Maar je rekent niet op 5-0. Alles dat tegen kon zitten, zat tegen. Dan krijg je een wedstrijd als dit. Het is frustrerend om daar vanaf de kant naar te kijken, maar ook als je in het veld staat. Die uitslag maakt het allemaal nog vervelender. Daar moeten we als spelers en staf metaal goed mee omgaan, want je hebt amper tijd om het te verwerken omdat er twee dagen later al weer een wedstrijd voor de deur staat."

Bij AZ is Alireza Jahanbakhsh een twijfelgeval, terwijl Wout Weghorst en Ron Vlaar niet beschikbaar zijn tegen Sparta. Van den Brom denkt dat zijn team goed voorbereid is op de promovendus. "We hebben een goed beeld van ze. We moeten echter eerst inventariseren welke spelers bij ons inzetbaar zijn. Gelukkig hebben we een grote groep die goed genoeg is om een resultaat tegen Sparta te halen."

Sparta zonder middenvelder Sanusi

Bij promovendus Sparta is Ryan Sanusi niet inzetbaar, geeft Alex Pastoor aan bij RTV Rijnmond. "Hij heeft tegen FC Dordrecht en FC Utrecht een tik op zijn knie gehad. Hopelijk valt het mee, maar dat gaan we volgende week nader bekijken. Maar hij kan zeker niet spelen", zegt de coach, die gebruik wil maken van de zeperd van AZ in Rusland. "Een 5-0 nederlaag is niet iets wat je goede gevoelens bezorgt. Aan de andere kant kun je het ook gebruiken om een revanche op jezelf te halen."

Bij AZ ontbreken zogezegd Weghorst en Vlaar, maar dat maakt volgens Pastoor weinig uit. "Wij hebben daar niet zoveel mee te maken. Ik denk dat AZ een uitstekende selectie heeft. Als Jan niet speelt dan speelt Piet. Misschien neemt Wout Weghorst wel het masker van Rens van Eijden, die hij vorige week heeft afgedaan. Daar hoeven wij ons niet druk over te maken." [photo,96399,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen