Ajax weekt Suarez toch los bij FC Groningen

9 augustus 2007, 17:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luis Suarez heeft zijn zin: de aanvaller van FC Groningen vertrekt toch naar Ajax. Eerder vandaag leek een transfer van de baan toen de arbitragecommissie oordeelde dat FC Groningen vast mocht houden aan een vraagprijs van 9,5 miljoen euro, maar Ajax besloot vervolgens om alsnog de portemonnee te trekken. Naar verluidt betaalt de club nu acht miljoen euro voor de spits.

Hiermee komt een eind aan een wekenlange soap rond de 20-jarige aanvaller van FC Groningen, die er zelf nooit een geheim van maakte graag naar Ajax te willen. De soap begon op 12 juli, toen Ajax zich bij Groningen meldde voor de spits. De club van coach Ron Jans liet weten niet mee te willen werken aan een transfer. "Wij hebben vorig jaar onze nek uitgestoken voor Suárez. Hij is pas 20 jaar, heeft nog een vierjarig contract bij ons en wij zijn een ambitieuze club. In het realiseren van onze plannen hebben we Suárez ook komend seizoen hard nodig. Wij willen hem niet na één seizoen al weer kwijt", riep Groningen-directeur Hans Nijland.

Hierna dreigde Suarez direct met een arbitragezaak, waarna Groningen nogmaals rond de tafel ging zitten met Ajax. De Groningers hielden vast aan een vraagprijs van 9,5 miljoen euro, terwijl Ajax niet verder wilde gaan dan 6,5 miljoen. De situatie zat muurvast en Suarez kreeg te horen dat een transfer van de baan was. 

De Uruguayaan legde zich daar echter niet bij neer en startte een arbitragezaak. De arbitragecommissie stelde FC Groningen echter in het gelijk, waarna Suarez zijn gedroomde transfer definitief leek te kunnen vergeten. Ajax dacht daar echter anders over. De ploeg koos eieren voor haar geld en besloot alsnog een nieuw, hoger bod uit te brengen op de aanvaller, wat door Groningen geaccepteerd is.

"Wij denken dat deze afwikkeling voor alle partijen in deze situatie de juiste oplossing is en wensen Luis veel succes bij Ajax en in zijn verdere carrière. Om de transfer tot stand te laten komen heeft het management van Suárez, dat recht heeft op een bepaald percentage van de transfersom, water bij de wijn gedaan", aldus Nijland.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen