Ajax haalt trekker over tegen AZ-tiental

Ger
13 januari 2008, 16:25   Bijgewerkt: 13 januari 2008, 22:14

Ajax heeft de aanval van AZ zondagmiddag met ruime cijfers afgeslagen. De Amsterdammers zegevierden in de eigen ArenA met liefst 6-1. Een rode kaart van Demy de Zeeuw en de daarop benutte penalty van Kenneth Perez luidden de ondergang van AZ in. Door de zege sluit Ajax aan bij Feyenoord op de tweede plaats. AZ blijft steken in de onderkant van de middenmoot.

In de basiself van AZ, dat eerder dit seizoen thuis met 2-3 had verloren van Ajax, verving Ryan Donk de geschorste Kew Jaliens. Rechts achterin kreeg Milano Koenders de voorkeur boven Grétar Steinsson. Het aanvalskoppel bestond uit Mournir El Hamdaoui en Ari, met ondersteuning van Moussa Dembélé. De deze week geopereerde Graziano Pellé begon op de reservebank.

Na de achterstand kwam Ajax langzamerhand op gang, ook al omdat AZ geen stempel op de wedstrijd kon drukken. Vooral de aanvallers van de Alkmaarse formatie bleven te vaak tandeloos. Halverwege de eerste helft bracht Vertonghen de verhoudingen ook op het scorebord in evenwicht. De Belg schoot een afgeslagen hoekschop diagonaal langs Boy Waterman.

Ajax verzuimde in de tweede helft aanvankelijk het numerieke overwicht uit te buiten. Met enkele speldenprikken mocht AZ zelfs hoop koesteren op de 2-2. Net na het uur gooide de thuisclub het duel alsnog in het slot. Op aangeven van Perez haalde Huntelaar doeltreffend uit. Zes minuten later scoorde Kennedy Bakircioglü de 4-1. De Zweed profiteerde van een fraai balletje van Huntelaar op de lat.

Door de overwinning komt Ajax op gelijke hoogte met Feyenoord, dat zaterdag de topper tegen PSV met 1-0 verloor. De koploper uit Eindhoven heeft drie punten voorsprong op het achtervolgende duo. Voor AZ lijkt aanhaken bij de titelstrijd inmiddels een onmogelijke klus. De Alkmaarders staan, met nog een wedstrijd tegoed, elf punten achter op Ajax en Feyenoord. Met veertien punten is de kloof met PSV schier onoverbrugbaar. Voor de AZ-fans zou de komst van Afonso Alves veel goedmaken. Wellicht dat voorzitter Dirk Scheringa na het forse verlies alsnog de geldbuidel tevoorschijn haalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen