TOTO KNVB-Beker (Achtste finales)
Goffertstadion Nijmegen

Live verslag NEC - Go Ahead

• FT
    Het is afgelopen in Nijmegen. De thuisploeg bekert door na een 2-1 zege op Go Ahead Eagles.
  • 90' +3
    NEC doet het rusti aan.
  • 90' +2
    De hoekschop Go Ahead Eagles is slecht.
  • 90' +1
    Er komen drie minuten extra tijd bij.
  • 90'
    Wissel NEC. Mathias Ross komt binnen de lijnen voor Kodai Sano.

DOELPUNT

• 88'
      Doelpunt Go Ahead Eagles 2-1! Gerrit Nauber kopt raak en brengt de spanning terug.
  • 87'
    Sylla Sow wil uithalen, maar Bram Nuytinck zet een knap blok
  • 86'
    Rober González direct met een gigantische kans. Hij mist oog in oog met doelman De Lange.
  • 86'
    Rober González is de topscorer van NEC in het bekertoernooi met vier treffers.
  • 85'
       Wissel NEC. Mees Hoedemakers gaat naar de kant. Rober González maakt de wedstrijd vol
  • 83'
    De hoekschop levert niets op voor Go Ahead Eagles.
  • 82'
    Robin Roefs ziet de hoekschop naast gaan via een medespeler.
  • 81'
    Mats Deijl verdient ewer een hoekschop voor Go Ahead Eagles.
  • 80'
    Jakob Breum ziet zijn schot geblokt worden en krijgt een corner.
  • 78'
       Wissels Go Ahead Eagles. Evert Linthorst en Enric Llansana maken plaats voor Finn Stokkers en Xander Blomme.
  • 75'
    Het geloof bij Go Ahead Eagles lijkt wel weg te zijn.
  • 73'
    Kodai Sano met een voorzet die niet op maat is.
  • 72'
    Sai van Wermeskerken neemt een afvallende bal vol en schiet fantastisch raak.

DOELPUNT

• 72'
      Doelpunt NEC 2-0! Sai van Wermeskerken met een wondergoal
  • 69'
    Magnus Mattsson heeft de 2-0 op zijn voet oog in oog met Jeffrey de Lange, maar hij schiet de bal aan de verkeerde kant van de paal. Wat een kans
  • 66'
       Wissels Go Ahead Eagles. Thibo Baeten en Sylla Sow komen in het veld voor Bobby Adekanye en Victor Edvardsen
  • 65'
    Kodai Sano ziet zijn voorzet weggewerkt worden.
  • 63'
       Wissel NEC. Sontje Hansen maakt plaats voor Yvandro Borges Sanches uit Luxemburg. Hij maakt zijn thuisdebuut voor NEC.
  • 62'
    Knappe aanval van Go Ahead Eagles. Bobby Adekanye schiet uiteindelijk over.
  • 61'
      Gele kaart voor Enric Llansana. Hij onderbreekt een veelbelovende aanval van NEC en pakt heel bewust een kaart.
  • 61'
    Bas Kuipers staat niet op scherp.
  • 61'
      Gele kaart voor Bas Kuipers. Bas Nijhuis maakt daarbij een opsomgebaar.
  • 60'
    De variant van komt voor de voeten van Bobby Adekanye. Hij schiet wild over.
  • 59'
    Dirk Proper probeert de bal weg te werken, maar geeft wederom een hoekschop weg.
  • 58'
    Mats Deijl verdient een hoekschop voor Go Ahead Eagles.
  • 57'
    Bas Kuipers stuurt Willum Willumsson de diepte in, maar hem wordt de pas afgesneden door Sandler en Nuytinck.
  • 56'
    Bas Kuipers was het die de bal tegen zijn arm aangeschoten kreeg.
  • 55'
    Go Ahead Eagles maakt hands in het strafschopgebied van NEC
  • 54'
    Bas Kuipers stuurt Willum Willumsson weg. Die geeft op zijn beurt laag voor, maar Bobby Adekanye kan niet bij de bal.
  • 53'
    In deze fase is Go Ahead Eagesl duidelijk de betere ploeg.
  • 51'
    De voorzet van Mats Deijl wordt aangeraakt. Hoekschop Go Ahead Eagles.
  • 50'
    Bram Nuytinck staat precies op de juiste plek als Bas Kuipers met een heerlijke knal het doel van NEC bestookt.
  • 49'
    Evert Linthorst met een schot van afstand hoog over het Nijmeegse doel van Robin Roefs.
  • 48'
    Bas Kuipers krijgt heel veel tijd voor een voorzet. Zijn lage bal is echter niet op maat.
  • 47'
    Victor Edvardsen haalt in een keer uit, maar schiet zijn volley recht op doelman Robin Roefs af.
  • 46'
    NEC heeft de tweede helft in gang gezet en doet dat met een 1-0 voorsprong.
  • R
    We maken ons op voor de tweede helft.
  • R
    We gaan rusten in Nijmegen. De thuisploeg staat meer dan terecht met 1-0 voor tegen Go Ahead Eagles. Lukt het NEC om deze voorsprong vast te houden in de tweede helft?
  • 45' +1
    Willum Willumsson test doelman Robin Roefs voor het eerst met een schot in de verre hoek.
  • 45'
    Er komt één minuut extra tijd bij.
  • 45'
    Kodai Sano krijgt na een goedlopende aanval de bal en trekt naar binnen. Zijn schot vliegt een metertje over.
  • 44'
    NEC neemt veel risico in de opbouw maar komt daar uitstekend uit.
  • 42'
    Magnus Mattsson wordt aangespeeld in de zestien van Go Ahead Eagles, maar staat buitenspel.
  • 40'
    De hoekschop van Go Ahead Eagles levert geen gevaar op.
  • 38'
    Kodai Sano kopt de hoekschop in de handen van Jeffrey de Lange.
  • 37'
    Weer een hoekschop voor NEC. De thuisploeg is beduidend beter het afgelopen kwartier.
  • 36'
    Go Ahead Eagles krijgt de bal niet weg en via de kluts komt de bal via Sontje Hansen bij Koki Ogawa. Die neemt de bal direct mee en haalt doeltreffend uit.

DOELPUNT

• 35'
      Doelpunt NEC 1-0! Koki Ogawa schiet de thuisploeg op voorsprong met een droge knal over de grond in de verre hoek.
  • 34'
    De hoekschop van NEC bij de tweede paal wordt door Gerrit Nauber over de achterlijn gekopt.
  • 34'
    Magnus Mattsson schiet maar weer eens van afstand. Gerrit Nauber staat voldoende in de weg, maar geeft ook een hoekschop aan NEC.
  • 33'
    Mees Hoedemakers slingert voor, maar vindt geen hoofd van een medespeler.
  • 32'
    Sai van Wermeskerken verdient een nieuwe hoekschop voor NEC, nadat zijn schot geblokt wordt.
  • 31'
    Kodai Sano zijn schot gaat via een tegenstander over de achterlijn. Hoekschop NEC.
  • 31'
    Calvin Verdonk komt bij de tweede paal helemaal vrij. Hij haalt uit een lastige hoek in één keer uit en die poging mislukt volledig.
  • 30'
    Magnus Mattsson scoorde in de Eredivisie al tien keer en tweemaal in het bekertoernooi. Hier had hij dus zijn dertiende treffer op zijn schoen.
  • 29'
    Magnus Mattsson heeft de 1-0 op zijn voet. Na een goede actie van Kodai Sano krijgt hij via een tegenstander de bal voor zijn voeten, maar hij schiet tegen de binnenkant van de paal.
  • 27'
    Bas Kuipers gooit de bal in de pot, maar Sai van Wermeskerken werkt weg.
  • 27'
    Sai van Wermeskerken loopt Jakob Breum onder de voeten en krijgt een vrije trap tegen op eigen helft.
  • 26'
    Goede aanval van NEC. Uiteindelijk schiet Mees Hoedemakers vanaf de rand van de zestien een klein stukje naast.
  • 25'
    Robin Roefs is vandaag jarig en is 21 jaar geworden.
  • 25'
    Bobby Adekanye met een voorzet in de handen van doelman Robin Roefs.
  • 24'
    Robin Roefs plukt de hoekschop uit de lucht.
  • 24'
    Via veel omwegen komt de hoekschop voor de voeten van Jakob Breum. De jongeling haalt uit maar de bal gaat via een tegenstander naast.
  • 23'
    Bobby Adekanye met een versnelling, maar een sliding van Calvin Verdonk betekent een hoekschop voor de ploeg uit Deventer.
  • 22'
    Victor Edvardsen probeert de bal fraai meer te nemen, maar verliest hem.
  • 20'
    De corner levert geen gevaar op, maar Go Ahead Eagles blijft wel in balbezit.
  • 19'
       Wissel Go Ahead Eagles. Philippe Rommens wordt vervangen door Enric Llansana.
  • 19'
    Jakob Breum verdient een hoekschop voor Go Ahead Eagles.
  • 18'
    Enric Llansana maakt zich klaar om in te vallen.
  • 17'
    Philippe Rommens loopt de spelerstunnel in.
  • 16'
    Philippe Rommens moet de strijd staken na een sliding van Mees Hoedemakers.
  • 14'
    Bram Nuytinck speelt heel slecht in en Bobby Adekanye kan overnemen. Go Ahead Eagles lijkt te loeren op foutjes achterin bij NEC.
  • 12'
    Nog steeds heeft NEC heel veel balbezit, maar er gebeurt nauwelijks iets.
  • 10'
    NEC bouwt achterin heel rustig rond. Go Ahead Eagles sluipt heel rustig naar voren, om op het juiste moment druk te zetten.
  • 8'
    Go Ahead Eagles zet aan, maar NEC houdt het achterin goed dicht.
  • 7'
    Mats Deijl komt bij de tweede paal vrij, maar kan de bal net niet lekker aannemen.
  • 6'
    Mats Deijl krijgt een tikkie bij de zijlijn en mag een vrije trap nemen op eigen helft.
  • 5'
    Koki Ogawa kan deze vrij inkopen, maar kopt bij de eerste paal naast.
  • 4'
    NEC krijgt een hoekschop.
  • 3'
    Gerrit Nauber blokt een schot en krijgt de bal tegen zijn hand in de zestien. Uiteraard is dit geen strafschop.
  • 1'
    De wedstrijd is los in Nijmegen.
  •
    De spelers staan klaar in de spelerstunnel.
  •
    De videoscheidsrechter is Ingmar Oostrom en hij wordt bijgestaan door assistent Marco Ribbink.
  •
    Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft vandaag de leiding over NEC - Go Ahead Eagles. De grensrechters Rob van de Ven en Roan van Marrewijk voltooien samen met vierde official Laurens Gerrets het arbitrale kwartet.
  •
    De reservespelers van Go Ahead Eagles zijn: Rashaan Fernandes, Sylla Sow, Dean James, Xander Blomme, Enric Llansana, Erwin Mulder, Luca Everink, Jamal Amofa, Finn Stokkers, Pim Straathof, Sven Jansen en Thibo Baeten
  •
    Opstelling Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst, Willum Willumsson, Philippe Rommens, Bobby Adekanye, Victor Edvardsen en Jakob Breum
  •
    Bij het Go Ahead Eagles kiest trainer René Hake voor het volgende basiselftal.
  •
    De reservespelers van NEC zijn: Jasper Cillessen, Mathias Ross, Rober González, Lars Olden Larsen, D'Leanu Arts, Yvandro Borges Sanches en Rijk Janse
  •
    Opstelling NEC: Robin Roefs, Sai van Wermeskerken, Philippe Sandler, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Dirk Proper, Magnus Mattsson, Magnus Mattsson, Sontje Hansen, Koki Ogawa en Kodai Sano
  •
    In Nijmegen moeten de volgende elf namen NEC naar de kwartfinale brengen.
  •
    Het is tijd om naar de opstellingen te kijken.
  •
    Go Ahead Eagles haalde eenmaal in 1965 de finale, maar deze werd met 1-0 verloren van Feyenoord.
  •
    NEC won nog nooit de KNVB-Beker. In 1973, 1983, 1994 en 2000 haalden de Nijmegenaren wel de finale, maar deze gingen allemaal verloren.
  •
    Puur op basis van de uitslagen kende Go Ahead Eagles weinig weerstand in de bekerontmoetingen voor de winterstop. Toch moest er in het 1-4 gewonnen duel in de eerste ronde tegen HFC uit Haarlem een verleningen aan te pas komen, na een 1-1 stand na 90 minuten. In de tweede ronde walste Go Ahead Eagles met 7-1 over De Treffers heen.
  •
    Om de achtste finale te bereiken moest NEC zich in de eerste ronde ontdoen van Roda JC. Na een spectaculaire 5-3 overwinning in Nijmegen ging NEC in de tweede ronde op bezoek bij GVVV in Veenendaal. De tweede divisionist werd eenvoudig met 1-6 aan de kant geschoven.
  •
    Op 26 november troffen beide ploegen elkaar in de Eredivisie. In Nijmegen werden de punten na een 1-1 gelijkspel keurig verdeeld. Het venijn zit hem die wedstrijd duidelijk in de staart. Sylla Sow opende in minuut 88 de score namens Go Ahead Eagles, waarna Mathias Ross amper een minuut later alweer gelijkmaakte.
  •
    In de Eredivisie bezet Go Ahead Eagles de zevende plek met 23 punten. Slechts één plaats staat NEC op plek acht met één punt minder dan de Deventenaren.
  •
    Om 18:45 uur trappen NEC en Go Ahead Eagles af in stadion De Goffert in Nijmegen.