Fer: "Dat ik minder opval dan Wijnaldum, vind ik prima"

16 maart 2009, 07:48

Leroy Fer is dit seizoen één van de lichtpunten van Feyenoord. De 19-jarige middenvelder gold afgelopen zomer niet als beoogd basisspeler, maar na 27 duels is hij de Feyenoorder met de meeste wedstrijdminuten achter zijn naam. Tegen PSV kroonde hij zich, met zijn zesde treffer van het seizoen, bovendien tot matchwinner.

Fer

Fer

"Ik vond het wel een eer, dat de trainer mij aanwees om de belangrijkste man van de tegenpartij uit te schakelen. Hoe ik het aangepakt heb? Nou, als Afellay eenmaal gaat dribbelen, is hij bijna niet meer te houden, dat is zijn kracht. Ik moest hem dus kort houden en soms een beetje vervelend zijn. Dat gaat 'ie mauwen, dat is prima", grijnst de pas 19-jarige Feyenoorder, die sinds het vertrek van Gertjan Verbeek een compleet andere rol heeft in het Rotterdamse elftal. "Ik speel nu linkshalf, meer controlerend. Onder Verbeek was ik meestal de nummer tien, achter Roy Makaay. Dit ligt me beter, eigenlijk."

Fer Leerdam

Fer Leerdam

In totaal speelde Fer dit seizoen 26 van de 27 duels en was hij al zes keer trefzeker. Toch gaat het, als de talenten van Feyenoord ter sprake komen, vaker over zijn generatiegenoot Georginio Wijnalduk dan over Fer. Wijnaldum wordt gezien als het toptalent, terwijl over Fer een stuk minder gesproken wordt. Maar wie denkt dat Fer daar mee zit, heeft het mis.

"Georginio speelt met flair, hij is een echte blikvanger in het veld", weet Fer. "Ik val minder op, dat weet ik. Maar dat steekt me niet hoor, integendeel. Als ik op deze manier hogerop kan komen, waarom zou ik er dan mee zitten dat ik minder in de belangstelling sta? Ik vind het al lang mooi dat ik zo veel speel. In de zomer kreeg ik te horen dat ik eigenlijk geen speler voor de basis was, maar door blessures van onder meer Denny Landzaat, Tomasson en nu De Cler kreeg ik mijn kans. Die probeer ik te grijpen, elke wedstrijd opnieuw. Ik wil laten zien dat ik in de basis hoor."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen