Engelaar: "Ik hoef niet op zoek naar eerherstel"

23 juni 2009, 14:00   Bijgewerkt: 23 juni 2009, 15:37

Voor de derde keer in zijn carrière haalde Fred Rutten deze week Orlando Engelaar binnen. Na eerdere samenwerkingen bij FC Twente en Schalke 04 gaan de coach en de middenvelder nu bij PSV op zoek naar succes. "Waarom ik hem gehaald heb? Omdat het een lieve jongen is", grapt Rutten bij de presentatie van de international.

Buiten het feit dat Engelaar blijkbaar een lieve jongen is, is het ook nog een goede voetballer. En dat is minstens zo belangrijk, haast Rutten zich te zeggen. "Orlando is een jongen met hele specifieke kwaliteiten. Hij is balvast en kan zorgen voor de verbinding tussen de verdediging en middenveld, precies waar dit PSV behoefte aan heeft. Met zijn ervaring kan hij een belangrijke rol vervullen bij deze club."

Ook de middenvelder zelf, die bij PSV voor vier jaar tekent, vindt niet dat hij bij Schalke gewogen en te licht bevonden is. "Natuurlijk was het geen goed jaar", geeft hij toe. "Maar het gevoel dat ik hier op zoek moet naar eerherstel, heb ik niet. Zoveel eer heb ik niet verloren. Het was niet leuk om zoveel kritiek te krijgen in Duitsland, maar soms moest ik er ook wel om lachen. En natuurlijk zal je nu ook mensen hebben die roepen dat ik alleen in de Eredivisie kan slagen, maar daar lig ik niet wakker van."

Via PSV hoopt de 29-jarige Engelaar zich dit seizoen weer in beeld te spelen bij Oranje. "Ik wil heel graag naar het WK", zegt de middenvelder, die op het afgelopen EK nog een basisplaats had in het Nederlands elftal. "Dat was voor mij ook één van de redenen om PSV te verkiezen boven Panathinaikos, waar ik ook heen kon. In Griekenland kon ik meer geld verdienen, maar dit biedt meer zekerheid."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen