AZ worstelt zich na verlenging langs Jong Ajax

22 september 2009, 23:16   Bijgewerkt: 23 september 2009, 13:58

Na drie nederlagen op rij weet AZ weer wat winnen is, maar overtuigend was het spel van de Alkmaarders in de bekerwedstrijd tegen Jong Ajax zeker niet. Na negentig minuten stond het nog 0-0, pas in verlenging zorgde invaller Moussa Dembele met twee treffers voor de beslissing in de wedstrijd (2-0).

De Alkmaarders maakten in het DSB Stadion tegen het tweede elftal van Ajax geen moment hun status als kampioen van Nederland waar. Na drie nederlagen op rij - tegen ADO, Olympiakos Piraeus en NEC - telde echter slechts de zege.

Elm

Elm

De Zweedse aankoop Rasmus Elm mocht voor de eerste keer in de basis starten. Elm viel zaterdag tegen de Nijmegenaren sterk in, maar kon zijn uitverkiezing dinsdag nog niet echt waarmaken. Graziano Pellè en Ari mochten het van Koeman samen proberen in de spits, mede vanwege de schouderblessure bij Mounir El Hamdaoui.

Romero

Romero

Zonder ook maar een moment goed te voetballen creëerde AZ echter voldoende kansen om al in een vroeg stadium afstand te nemen. De Alkmaarders waren echter onzorgvuldig in de afwerking. En als AZ dan eens scoorde, zoals via Pellè na bijna een uur spelen, werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Koeman moest Moussa Dembele - die eigenlijk rust zou krijgen - zelfs van de bank halen om verder gezichtsverlies wist te voorkomen. Met twee doelpunten in de eerste vijf minuten van de verlenging schoot de Belg zijn ploeg naar de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen