FC Twente zet Ajax op zes punten

8 november 2009, 18:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax is voorlopig aangewezen op achtervolgen. De Amsterdammers verloren zondag de topper tegen FC Twente (1-0), waardoor de achterstand op de koploper uit Enschede opgelopen is tot zes punten. Bryan Ruiz maakte het winnende doelpunt voor Twente, dat zodoende ongeslagen blijft in de Eredivisie.

Dat was eigenlijk nergens voor nodig, want voor de openingstreffer van Ruiz hadden de Amsterdammers hun zaakjes prima op orde. Via Luis Suarez (lat en zijnet) kreeg de ploeg zelfs twee goede kansen op de 0-1. Twente kwam er soms dreigend uit, maar tot kansen leidde dat niet. Ajax, dat Marko Pantelic al na een kwartier geblesseerd zag uitvallen, had controle over de wedstrijd, tot Ruiz na rust ineens raak kopte.

In deze fase had de thuisploeg de genadeklap kunnen uitdelen, maar omdat dat niet gebeurde bleef de partij spannend. Ajax-coach Martin Jol bracht met Dennis Rommedahl nog zijn joker in, maar de defensie van Twente, met Dwight Tiendalli na rust als centrale verdediger, gaf geen krimp. Het slotoffensief van Ajax leverde Twente een paar benauwde momenten op, maar echte kansen, en laat staan doelpunten, kwamen er niet.