Been: "Elf keer de nul is iets om trots op te zijn"

Koen Freriks
29 december 2009, 08:00

Mario Been kan terugkijken op een goed eerste half jaar als trainer van Feyenoord. Zo hield het team van de flamboyante trainer al elf keer de nul. "Alles begint met een solide basis", weet Been, die in een interview met VI zegt trots te zijn op zijn sterke verdediging.

Been noemt vooral Ron Vlaar en André Bahia als de pijlers onder het defensieve succes. "Het is een complementair duo. Ron is de iets betere voetballer, maar André daarentegen is in het pure verdedigen misschien weer wat beter, hoewel tegenstanders ook hem niet meer zo snel vrij zullen laten. Daarbij zijn ze allebei ook redelijk snel en kunnen ze goed koppen. Dit is dus gewoon een centrum dat stáát."

"Alles begint met een solide basis. Zo heb ik het ook bij NEC gedaan: eerst zorgen dat het achterin goed staat en van daaruit verder bouwen aan de ploeg. Ik ben blij dat me dit bij Feyenoord ook is gelukt. Elf keer de nul is iets om trots op te zijn, al is dit natuurlijk niet alleen het werk van Ron en André. Verdedigen doe je met de hele ploeg. Dat wij zo weinig goals tegen krijgen, is dus ook een compliment voor het middenveld en de voorhoede."

Been doet zelfs een oproep aan bondscoach Bert van Marwijk om Ron Vlaar op te roepen voor het Nederlands elftal. "Vooraf vroeg ik me af of je zo maar ongestraft twee jaar kon missen, maar Ron is fantastisch hersteld van twee zware kruisbandblessures. Ik vind hem nu zo goed, dat-ie wat mij betreft een nieuwe kans in het Nederlands elftal verdient."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen