Timmer: "Nederland-Duitsland is nooit vriendschappelijk"

17 augustus 2005, 04:00

Henk Timmer is onder Marco van Basten uitgegroeid tot de vaste tweede doelman van het Nederlands elftal. Hoewel de 33-jarige sluitpost nog geen interlands achter zijn naam heeft, geldt hij inmiddels als een vaste waarde in de selectie van Oranje. Tegen Duitsland zal hij vermoedelijk opnieuw genoegen moeten nemen met een plek op de bank, maar ook daarmee is de AZ-doelman al tevreden. "Geselecteerd worden voor het Nederlands elftal blijft toch het hoogst haalbare", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

{image[240284][right-half][]}"Het is elke keer leuk als ik bij het Nederlands elftal zit", zegt de betrouwbare sluitpost over zijn plekje in de Oranje-selectie. "Het blijft het hoogste wat je als speler kan halen. Ik ben elke keer blij als ik weer uitgenodigd ben." De wedstrijd tegen onze Oosterburen heeft ook voor Timmer een speciaal tintje. "Nederland-Duitsland blijft speciaal, ook al is het maar een oefenwedstrijd. Ik denk dat vriendschappelijke wedstrijden tussen Nederland en Duitsland eigenlijk niet bestaan. Ik denk dat het in ieder geval een wedstrijd op het scherpst van de snede zal worden. Het is een wedstrijd om naar uit te kijken."   

Hoewel hij nu een vaste plaats veroverd lijkt te hebben in het keurkorps van Marco van Basten, wil Timmer nog niet te veel denken aan het wereldkampioenschap van volgend jaar. "Ik wil het eerst dit seizoen gewoon goed doen bij AZ, daarna kijken we wel verder. We gaan er in elk geval onze uiterste best voor doen en dan zien we wel of we bij de selectie zitten. We hebben met AZ nu in elk geval een goede start gemaakt. De laatste jaren hebben we nooit onze eerste competitiewedstrijd gewonnen dus het is belangrijk dat we nu alvast de eerste drie punten binnen hebben."   

{image[239323][left-half][]}"Natuurlijk is het moeilijk om vorig seizoen te evenaren, maar we zijn nu goed begonnen. Ik wist dat onze voorzitter Dirk Scheringa verder wilde gaan met deze groep en daarom ben ik ook niet verbaasd dat zoveel spelers uiteindelijk zijn gebleven. In het geval van Jan (Kromkamp, red.): als je 7,5 miljoen kan krijgen voor een rechtsback moet je dat natuurlijk gewoon doen. Daar komt nog eens bij dat Jantje het gewoon verdiende, voor zulke bedragen moet je hem gewoon laten gaan. Verder zijn we als team, op Olaf Lindenbergh na, eigenlijk compleet gebleven. Daarnaast hebben we spelers erbij gekregen en over een tijdje komen Joris Mathijsen, Martijn Meerdink en Ron Vlaar weer terug van blessures. Ik denk dus dat we er in vergelijking met vorig seizoen alleen maar sterker op zijn geworden", aldus Timmer.   

Over de nieuwelingen bij AZ was Timmer zeer enthousiast. "Als je ziet hoe Shota, Demy de Zeeuw en Stijn Schaars gespeeld hebben tegen Sparta, dat is eigenlijk ongelofelijk. Vooral Demy. Die jongen had voor de wedstrijd volgens mij drie dagen meegetraind en hij loopt gewoon mee te huppelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen