Ajax komt puntje tekort voor dertigste landstitel

Ger
2 mei 2010, 16:24   Bijgewerkt: 2 mei 2010, 17:52

Ajax heeft zijn opmerkelijke opmars in de tweede seizoenshelft niet kunnen bekronen met de landstitel. Een royale 1-4 uitzege tegen NEC bracht geen verandering in de top van de rangschikking. Door de winst van FC Twente bij NAC Breda (0-2) blijft de formatie van trainer Martin Jol op de tweede plaats steken.

De manschappen van Jol moesten na de winterstop diep gaan om nog een rol van betekenis te spelen in de strijd om het kampioenschap. Ajax keek halverwege het seizoen tegen een serieuze achterstand aan, maar de laatste maanden toonden de hoofdstedelingen zich echter schier onverslaanbaar. Met de driepunter in Nijmegen - de veertiende competitiezege op rij - werd de opmerkelijke opmars in de tweede seizoenshelft nog maar eens kracht bijgezet.

De voorsprong van de Tukkers werd ook in Nijmegen bekend en werkte enige tijd verlammend op het spel van Ajax. In de laatste tien minuten voor de pauze gooiden de bezoekers het duel alsnog in het slot. Opnieuw verleende het povere NEC opmerkelijk veel assistentie. In de 36e minuut stonden liefst drie Ajacieden klaar om een voorzet van Urby Emanuelson binnen te tikken. Het werd De Zeeuw: 0-2. Marko Pantelic kreeg niet veel later alle ruimte om de derde treffer te produceren.

Hoewel het kampioensfeest zondagavond in Enschede wordt gehouden, kan Ajax met vertrouwen naar de toekomst kijken. De verdediging bestaat louter uit begin-twintigers, evenals een deel van het middenrif, waar met name Siem de Jong de laatste weken excelleerde. Onder leiding van Jol speelt de recordkampioen weer herkenbaar; met veel druk naar voren. Maar die bespiegelingen zullen de Amsterdammers voorlopig worst zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen