PSV vernedert Feyenoord tot op het bot: 10-0

Koen Freriks
24 oktober 2010, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zondag 24 oktober 2010 gaat de boeken in als een zwarte dag voor Feyenoord. De ploeg van trainer Mario Been zakte in Eindhoven tot een bijna niet voor te stellen dieptepunt. PSV liet werkelijk niets heel van de bezoekers uit Rotterdam: 10-0. Het is de grootste nederlaag ooit in de geschiedenis van Feyenoord. Jonathan Reis scoorde het vaakst in het doelpuntenfestival, drie keer.

Het jonge elftal van Been raakte al vroeg in de wedstrijd aanvoerder Leroy Fer kwijt. De middenvelder verstapte zich tijdens een sprintduel en strompelde met een knieblessure van het veld. Fer werd vervangen door Karim El Ahmadi. Halverwege de eerste helft nam PSV, dat de wedstrijd op dat moment toch al stevig in handen had, de leiding. Opnieuw was Jonathan Reis de gevierde man. De Braziliaanse spits kwam vanaf de rechterkant naar binnen en schoot de bal fraai in de verre hoek: 1-0.

nijhuis

nijhuis

scorebord

scorebord

Het is de grote vraag of Been na deze publieke vernedering nog wel perspectief ziet om verder te gaan bij zijn grote liefde. Met slechts acht punten uit tien wedstrijden bevindt Feyenoord zich in de onderste regionen van de ranglijst en de 'tienklapper' in Eindhoven zal bovendien diepe sporen achterlaten in hoofden van de jonge Rotterdammers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen