Genadeklap PSV blijft uit in ArenA

20 november 2010, 22:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet verliezen. Dat was de belangrijkste opdracht van Ajax in de topper tegen PSV. Na twee competitienederlagen op rij kon de ploeg zich geen nieuwe zeperd permitteren, anders zou de achterstand op PSV heel groot worden. Dat lukte. In Amsterdam werd het 0-0, een resultaat waar beide teams vermoedelijk mee kunnen leven.

Het voetbal van Ajax kon Cruijff dit seizoen niet bekoren en ook zaterdag zal hij niet onder de indruk geraakt zijn. De ploeg van de geplaagde coach Martin Jol probeerde wel te voetballen, maar slaagde er zelden in om een geslaagde aanval op de mat te leggen. Het overwicht was voor Ajax, maar verder dan twee kansjes voor Luis Suarez en een schot van Demy de Zeeuw kwam de thuisploeg niet.

Ajax ontsnapte een paar keer, maar deelde via counters zelf ook een paar speldenprikjes uit. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor Miralem Sulejmani, die als invaller nieuw elan bracht in de Amsterdamse voorhoede. De Serviërclaimde nog een strafschop na een duel met Erik Pieters, maar de losjes fluitende Björn Kuipers liet op advies van zijn assistent doorspelen.

Ook in de hectische slotfase, waarin invaller Rasmus Lindgren rood kreeg na een tackle op Afellay, vielen geen goals meer, waardoor beide teams één punt overhouden aan de topper in de ArenA. Voor Ajax een teken van herstel van de nederlagen tegen ADO en AZ, maar de achterstand op PSV van zes punten blijft intact.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen