Feyenoord schiet zichzelf weer in de voet

11 maart 2012, 16:22   Bijgewerkt: 11 maart 2012, 16:27

Een week voor de topper tegen FC Twente heeft Feyenoord zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen. Voor eigen publiek tegen FC Utrecht verspeelde het niet alleen dure punten (1-1), maar raakte het ook twee spelers kwijt door schorsingen. 

De geschiedenis herhaalt zich daarmee voor Feyenoord, want een week voor de topwedstrijd tegen PSV gebeurde hetzelfde. Ook toen speelde het in de eigen Kuip gelijk tegen een relatief 'kleintje' en liep het tegen een schorsing (Guidetti) aan. Nu waren het Otman Bakkal en Miquel Nelom die op de bon gingen. Bakkal kreeg zijn vijfde geel van het seizoen, Nelom werd zelfs met twee keer geel van het veld gestuurd. Beide spelers zijn volgende week in Enschede dus niet inzetbaar.

De wedstrijd in de Kuip tegen FC Utrecht had veel weg van de eerste ontmoeting tussen beide teams deze competitie, eind vorig jaar in de Galgenwaard. Ook toen begon Feyenoord sterk, kwam het vroeg op voorsprong en leek er geen vuiltje aan de lucht, maar vergaten ze door te drukken. De eindstand in de Domstad was toen 2-2.

Na die vroege 1-0 controleerde Feyenoord de wedstrijd volledig en kreeg het ook kansen op de 2-0, maar twee goede mogelijkheden waren niet aan Bakkal besteed. Eerst kopte hij voorlangs, daarna tikte hij een voorzet van Schaken in het zijnet. FC Utrecht stelde daar weinig tegenover maar kwam na een uur wel ineens op 1-1. Cedric van der Gun, vlak daarvoor als invaller in de ploeg gekomen, schoot uit een corner de gelijkmaker binnen. Hij profiteerde daarmee goed van chaos achterin bij Feyenoord, waar twee spelers tijdens het uitverdedigen vooral elkaar raakten.

De problemen voor Feyenoord werden groter toen Miquel Nelom een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien tegen elf verdween het geloof in een goede afloop en in de slotminuten mocht Feyenoord nog van geluk spreken dat een tweede Utrechtse goal uitbleef. Een inzet van Duplan in de slotseconde rolde net naast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen