Rangnick woedend na ruzie om penalty

26 oktober 2005, 12:04

Het is crisis in Gelsenkirchen. Schalke '04 lijkt haar titelkansen inmiddels verspeeld te hebben en ging tot overmaat van ramp dinsdagavond hard onderuit in het bekertoernooi. Promovendus Eintracht Frankfurt was met liefst 6-0 te sterk voor de ploeg van trainer Ralf Rangnick. "Dit was een eersteklas debacle", weet Rangnick.

Dieptepunt van de wedstrijd tegen Frankfurt was een moment in de 74ste minuut. Schalke kreeg een strafschop, die zowel Hamit Altintop als Gustavo Varela wilde nemen. De vaste strafschopnemer, Soren Larsen, keek vanaf een afstandje hoofdschuddend toe hij zijn twee ploeggenoten ruzie maakten om het nemen van de penalty. Uiteindelijk nam Varela de strafschop, maar hij miste.

"Ik ga Gustavo en Hamit toch eens vragen waarom ze daar een halve minuut stonden te discussiëren over de penalty", zegt de woedende Rangnick. "Ze hebben daar allebei niets te zoeken! Jongens van zes of acht jaar maken op pleintjes ruzie om penalty, op dit niveau kan zoiets niet. We leken wel een kleuterklasje. Spelers die ruzie maken over een penalty hebben in de Bundesliga niets te zoeken."

"Deze hele wedstrijd was één groot debacle. De manier waarop we de doelpunten weggaven was onvoorstelbaar. Ik moet hier eens goed met het team over praten", zegt Rangnick. Als eerste strafmaatregel heeft Rangnick de vrije dag, die voor woensdag gepland stond, opgeheven. "Mijn spelers kunnen na zo'n wanvertoning toch geen dag vrij krijgen", legt Rangnick zijn maatregel uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen