Ajax blameert zich thuis tegen Heerenveen

4 maart 2007, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Onmachtig als in bijna het hele vorige seizoen bleef Ajax zondag voor het derde competitieduel op rij zonder zege. Waar de Amsterdammers een kleine maand geleden nog stiekem droomden over de landstitel, zakten ze door de nederlaag in eigen huis tegen Heerenveen (0-1) naar de vierde plaats van de ranglijst.

Trainer Henk ten Cate wacht de zware taak om zijn ploeg in de resterende zeven competitieduels op de play-offs voor te breiden. De oefenmeester van Ajax vroeg na bijna iedere tegenvallende prestatie van zijn ploeg in de eerste helft van de competitie nog om geduld. Hij benadrukte dan dat zijn ploeg niet zo maar het enorme verschil met PSV kon goedmaken. De coach vroeg om tijd, maar beloofde eveneens dat zijn ploegen doorgaans in februari en maart tot het beste voetbal komen.

De regerend bekerkampioen begon het thuisoptreden tegen Heerenveen in de wetenschap dat het al twee competitieduels op rij niet had gewonnen. Bij landskampioen PSV keken ze de afgelopen glimlachend toe hoe Ajax gelijkspeelde tegen degradatiekandidaat Excelsior en AZ.

Ajax kon echter niet voorkomen dat Heerenveen slechts één mogelijkheid nodig had voor de openingstreffer. Gonzalo Garcia-Garcia mocht in de zeventiende minuut ongestoord door de Amsterdamse verdediging dribbelen. Lasse Nilsson rondde het voorbereidend werk van zijn collega uit Uruguay doeltreffend af.

Opvallend was dat Ajax na rust zonder de geblesseerde aanvoerder Stam nauwelijks meer mogelijkheden kreeg. Het thuispubliek keek morrend en afkeurend fluitend toe hoe de onmacht regeerde bij hun favoriete club. Het kostte Heerenveen dan ook opvallend weinig moeite om overeind te blijven. Invaller Jakob Poulsen was in de slotfase zelfs nog dicht bij een tweede doelpunt. Hij raakte de lat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen