Ajax heeft nog niet beslist over China-trip

Koen Freriks
12 april 2007, 21:41   Bijgewerkt: 12 april 2007, 22:09

De China-trip van Ajax is nog niet definitief van de baan. Dat meldt de Amsterdamse club donderdagavond op haar officiële website. De reis naar Azië kwam de afgelopen tijd in het geding door onzekerheden als de afloop van het seizoen, de speeldata en inzetbaarheid van de internationals.

"De reis is nog niet afgeblazen. Er wordt nog steeds onderhandeld'', legt Ajax' algemeen directeur Maarten Fontein uit. "Als Ajax de landstitel verovert, kan de reis vanaf half mei worden gemaakt. Bij deelname aan de play-offs staat de reis gepland van 28 mei tot 8 juni. De Chinese voetbalbond wil de tweede wedstrijd op 9 juni spelen, terwijl wij onze spelers op 8 juni hun welverdiende rust gunnen'', aldus Fontein.

"Op dit moment zoeken onze mensen in China, in goed overleg met de Chinese voetbalbond, naar alternatieve speeldata. Daar zijn we op dit moment even van afhankelijk. Feit is dat het belang van Ajax in China is gericht op de lange termijn en dat maakt dat we in dit proces zorgvuldig en geduldig willen handelen.''

Ook zal volgens Fontein worden overlegd met de KNVB over de beschikbaarheid van internationals. Het Nederlands Elftal maakt in dezelfde periode namelijk een trip naar Thailand. "De KNVB heeft toegezegd samen met Ajax naar een oplossing te zoeken voor spelers die worden geselecteerd door de bondscoach", zo zegt Fontein.

Het is bekend dat Ajax de trip vooral plande voor commerciële doeleinden, maar volgens Fontein is er ook nog een andere reden. "Het is niet alleen een commerciële reis voor Ajax. Onze club maakt de reis op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Chinese overheid. De twee wedstrijden worden gespeeld in het kader van 35 jaar handelsbetrekkingen tussen Nederland en China."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen