Ten Cate: "Kans met beide handen aanpakken"

6 april 2007, 15:27   Bijgewerkt: 6 april 2007, 16:22

Met nog vier wedstrijden te gaan ruikt Ajax haar kans. De achterstand op koploper PSV is geslonken tot drie punten, waardoor Ajax na nog één misstap van PSV zomaar de koppositie over kan nemen. Toch wil trainer Henk ten Cate hier niet op vooruit lopen. "Het enige dat wij kunnen doen is de druk op PSV hooghouden."

"Verschillende factoren spelen in deze fase een rol. Wij mogen niks weggeven en spelen voor onze laatste kans. Die kans moeten we met beide handen aanpakken", zegt Ten Cate. Zondag, in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk, eist de coach dan ook drie punten. Dat zal nog niet zo gemakkelijk worden, benadrukt hij. "Op basis van de ranglijst zul je het misschien niet direct zeggen, maar RKC komt vooral thuis aardig voor de dag", vindt hij. 

Ten Cate kan in ieder geval tevreden zijn over de selectie die hij tot zijn beschikking heeft. Alleen Jaap Stam, Leonardo en Zdenek Grygera ontbreken, de langdurig geblesseerde Thomas Vermaelen is weer fit. "Thomas heeft goed getraind, is fit en scherp en kan dus spelen", zegt de oefenmeester. Drie geblesseerden is in deze fase van de competitie niet veel, weet hij. "Als groep zijn we vrij fit en conditioneel zitten we aan onze top."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen