Unieke dubbelslag Ronaldo, Van der Sar in droomelftal

22 april 2007, 23:48

Cristiano Ronaldo is verkozen tot speler van het jaar in Engeland. De Portugese aanvaller van Manchester United kreeg bij de verkiezing onder de Engelse profvoetballers de voorkeur boven Didier Drogba en Paul Scholes. De 22-jarige Ronaldo werd bovendien verkozen tot beste jonge speler van de Premiership. Het is voor het eerst sinds 1977 dat één speler beide prijzen pakt.

Ronaldo is bezig aan een bijzonder seizoen. De eerste weken na de zomer werd hij consequent uitgefloten, als gevolg van zijn gedrag in de WK-wedstrijd tussen Portugal en Engeland. De Portugees snoerde zijn critici echter snel de mond met bij vlagen briljant voetbal. Mede door de zestien doelpunten van Ronaldo staat Manchester United momenteel aan kop in de Engelse competitie en maakt de ploeg ook nog kans op zowel de FA Cup als de Champions League.

Ronaldo is, vanzelfsprekend, ook opgenomen in het elftal van het jaar. Hij is, in deze ploeg, overigens zeker niet de enige speler van Manchester United. Edwin van der Sar staat als beste doelman van de Premier League onder de lat in het droomelftal, terwijl ook Gary Neville, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra, Ryan Giggs en Paul Scholes een plaats kregen in het beste elftal. Steven Gerrard (Liverpool), Didier Drogba (Chelsea) en Dimitar Berbatov (Tottenham) zijn de enige niet-Mancunians in het team.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen