Copa America: Peru geeft Uruguay pak slaag

27 juni 2007, 01:56   Bijgewerkt: 27 juni 2007, 09:32

Peru is het toernooi om de Copa America uitstekend begonnen. Met PSV'er Jefferson Farfan in de basis maakte de ploeg van bondscoach Julio Cesar Uribe (foto) korte metten met Uruguay, toch één van de outsiders voor toernooiwinst. Mede dankzij één assist van Farfan werd met 0-3 voor de verrassend sterke Peruvianen.

Op de zege van Peru viel weinig af te dingen. Met name voor rust was de ploeg simpelweg beter dan Uruguay, met de 0-1 van verdediger Villalta als logisch gevolg. Hij kopte bij de tweede paal een voorzet van Farfan feilloos binnen.

Met deze voorsprong op zak deed Peru het na rust rustig aan. Het liet Uruguay komen, en loerde op de counter. Uit één van deze uitbraken zorgde Marino in de 69e minuut voor 0-2, door de bal hard in de kruising van de korte hoek te jagen. In de slotfase bepaalde Hamburger SV-spits Paolo Guerrero vervolgens de eindstand op 0-3.

De tweede wedstrijd uit groep A, tussen gastland Venezuela en Bolivia in San Cristobal, eindigde in een 2-2 gelijkspel.