Drenthe naar middenveld, Bakkal vervangt Aissati

12 juni 2007, 12:53   Bijgewerkt: 12 juni 2007, 13:41

Otman Bakkal neemt woensdag tegen Jong Portugal de plaats in van Ismaïl Aissati, die nog niet voldoende hersteld is van de knieblessure die hij zondag opliep in het duel met Israël. Dat liet bondscoach Foppe de Haan dinsdag weten, na de laatste training van Jong Oranje voor het duel met de Portugezen. Royston Drenthe schuift bovendien door naar het middenveld, ten koste van Haris Medunjanin.

Drenthe begon tegen Jong Israël als linksback, maar schoof in de tweede helft door naar het middenveld. Daar maakte hij een dusdanig goede indruk op bondscoach Foppe de Haan, dat de Feyenoorder tegen Portugal mag starten als linkshalf. Dit gaat ten koste van Haris Medunjanin. De positie van Drenthe links achterin wordt overgenomen door Heerenveen-verdediger Calvin Jong-a-Pin. 

De Haan deed voor aanvang van het openingsduel tegen Jong Israël nog geheimzinnig over zijn opstelling. Nu gaf hij de elf namen prijs aan de media. "Iedereen weet nu wel hoe we willen spelen. Het heeft niet zo veel zin meer om de opstelling voor onszelf te houden", liet de 63-jarige Fries weten vanuit Langezwaag.

Jong Oranje kan tegen Portugal historie schrijven. Als de ploeg van Foppe de Haan wint, plaatst Nederland zich voor het eerst sinds 1952 voor de Olympische Spelen.

Vermoedelijke opstelling Jong Oranje: Waterman; Jong-a-Pin, Vlaar, Donk, Zuiverloon; Drenthe, Maduro, Bakkal, Jenner; Babel, Rigters

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen