Agustien wil meegroeien met AZ

Ger
13 augustus 2007, 14:45

Na een verhuurperiode bij Roda JC krijgt Kemy Agustien dit seizoen de kans zich te bewijzen bij AZ. De bijna 21-jarige middenvelder maakt in de voorbereiding een goede indruk op de rechterflank. "Ik moet de concurrentie aangaan met Julian Jenner", aldus Agustien tegen FCUpdate.nl.

Kemy Agustien

Kemy Agustien

Bij de Tricolores ontwikkelde de middenvelder zich in twee seizoenen tot een constante factor. Na zijn geslaagde jaargang bij Roda JC, hoopt Agustien ook bij AZ op succes. "Het gaat steeds beter. Ik krijg het vertrouwen van de trainer, die me veel wedstrijden laat spelen. Ik kan zowel links als rechts op het middenveld uit de voeten, maar ik moet me van de trainer focussen op de rechterkant. Dus ik moet de concurentie aangaan met Julian Jenner."

In de oefenwedstrijd tegen Internazionale kreeg Agustien zaterdag opnieuw een kans in de basis. "Ik had het niet verwacht. Het was een mooie uitdaging, want ik wil als sporter altijd winnen. Of het nu een oefenwedstrijd is of een duel in de Champions League, ik geef altijd 200 procent. Tegen Inter hebben we het vooral als ploeg goed gedaan, al waren die twee tegengoals onnodig. Een 4-2 overwinning op de Italiaans kampioen staat niettemin mooi, ondanks dat het een oefenwedstrijd is. Zo zie je maar dat grote namen ook niet alles zeggen."

Met de winst tegen Inter sloot AZ een matige oefenperiode af. De Noord-Hollanders hadden eerder het hoofd moeten buigen voor Bayer Leverkusen (4-0) en Middlesbrough (2-0). "We zijn per wedstrijd gegroeid. In de voorbereiding wil je een bepaalde speelstijl ontwikkelen en dat heeft tijd nodig. Bovendien begonnen we zonder de jongens die op het jeugd-EK actief waren. We hebben in de meeste wedstrijden niet de kwaliteit kunnen brengen waar AZ om bekend staat. Nu we veel trainingen achter de rug hebben, zitten we op een goed niveau. Dat hebben we bewezen tegen Inter, want dat ging gewoon top."

Agustien kijkt uit naar de start van de competitie, die voor AZ zaterdag start met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. "Zeker na de winst tegen Inter wil ik graag aan de bak, al moet de groep wel met beide benen op de grond blijven staan. VVV is zaterdag toch toch weer een heel andere wedstrijd. Dan staat er voor ons veel meer op het spel. We willen ons dit seizoen opnieuw kwalificeren voor Europees voetbal. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat we ons vizier ook kunnen richten op de landstitel."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen