Dembele: "Ik moet meer scoren"

24 augustus 2007, 08:25

Scoren. Dat is dit seizoen het toverwoord voor Moussa Dembele. De Belgische spits van AZ oogste vorig seizoen veel lof door zijn sterke spel, maar bleek niet erg trefzeker. In 33 competitieduels maakte de 20-jarige aanvaller slechts zes goals. Dat moet dit seizoen beter. "Want aan het eind van het seizoen kijkt iedereen toch naar het aantal doelpunten dat je gemaakt hebt", zegt de spits tegen FCUpdate.nl.

AZ begon de competitie vorige week zaterdag met een 4-0 thuisoverwinning op promovendus VVV Venlo. Dembele speelde sterk en werd in het stadion verkozen tot man van de wedstrijd, maar scoorde niet. "Dat is toch jammer, want als spits wil je graag dat je naam op het scoreformulier staat", geeft de aanvaller toe.

Op trainingen werkt Dembele hard aan zijn productiviteit. "Ik probeer te werken aan mijn schot. Mijn schoten zijn meestal wel hard, maar missen precisie. Ik moet leren om meer gericht te schieten", weet de Belg, die afgelopen woensdag nog twee keer scoorde in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Servië.

Ari

Ari

Dembele is vol lof over zijn Braziliaanse aanvalspartner. "Ari is een perfecte speler, hij behoort tot de topspitsen van de Eredivisie. Hoe we in het veld communiceren? Oh, dat is geen probleem. Ik spreek geen Portugees, maar wel Frans. Dus sommige woorden uit het Portugees, herken ik wel uit het Frans. Maar in het veld begrijpen we elkaar altijd wel, hoor. We komen er in ieder geval altijd wel uit", lacht hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen