Van Gaal: "AZ wordt beste club van Nederland"

Ger
17 augustus 2007, 10:58   Bijgewerkt: 17 augustus 2007, 11:25

Louis van Gaal ontvangt zaterdag voor de aftrap van het duel tussen AZ en VVV de Rinus Michels Award. De oefenmeester van de Alkmaarse club is door zijn collega's uitgeroepen tot beste trainer van het afgelopen seizoen.

Van Gaal krijgt de onderscheiding zonder een prijs te hebben gepakt in de voorbije voetbaljaargang. "Dat zou in het buitenland niet kunnen", laat Van Gaal optekenen in De Telegraaf. "Mijn werkomgeving is perfect en mijn arbeidsvreugde is hier toegenomen. Anders was ik wel gestopt, want ik hoef niet meer te werken. Als ik nu stop, kom ik buiten het circuit te staan. En dan word je vlug oud. Op het veld blijf ik scherp en gezond, dat is mijn overtuiging."

Zowel voorzitter Dirk Scheringa als Van Gaal wil van AZ op termijn de beste club van Nederland maken. "Dat is inderdaad onze ambitie. Dirk Scheringa, de voorzitter, wil overal de beste in worden en wordt dat ook. Dat heb ik ook altijd in me gehad. Dus dan worden wij de beste club van Nederland. Hij weet wat hij wil. Hij is vastberaden. Hij is een harde werker en hij luistert naar andere mensen. Dat heb ik ook allemaal, dus denk ik dat we veel van elkaar weg hebben."

De AZ-trainer vindt niet dat hij in Alkmaar een unieke machtspositie heeft opgebouwd. "Dat was bij Ajax, Barcelona onder Nuñez en de KNVB ook al zo. Daar had ik dezelfde invloed als hier. Dan komt mijn kwaliteit ook tot uiting, dat ik mensen kan overtuigen. Die invloed, die krijg ik niet. Een invloedrijke positie dwing ik af, omdat ik deskundig ben."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen