Domenech ziet Trezeguet opnieuw over het hoofd

9 november 2007, 11:22

David Trezeguet maakt geen deel uit van de Franse selectie voor de allesbeslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne, die op woensdag 21 november in Kiev gespeeld wordt. De spits van Juventus is opnieuw buiten de groep gelaten door bondscoach Raymond Domenech. De bondscoach geeft in de voorhoede de voorkeur aan onder meer Hatem Ben Arfa en Sidney Govou.

De keuze van Domenech om Trezeguet buiten de selectie te laten, stuit op veel onbegrip in Frankrijk. De spits is het seizoen immers geweldig begonnen, met tien doelpunten in de eerste elf wedstrijden voor Juventus. "Hij is goed in vorm, dat klopt. Maar de concurrentie is groot. Ik hoop gewoon dat hij doorgaat met scoren, want ik sluit niet uit dat we hem dan meenemen naar het EK", aldus de coach.

Frankrijk heeft in Kiev aan een gelijkspel voldoende om zich te plaatsen voor het EK. Mocht Italië vier dagen eerder in Glasgow echter al winnen van Schotland, dan doet het resultaat van Frankrijk in Kiev niet meer ter zaken. Dan gaan de Fransen, de Europees kampioen van 2000, sowieso naar het EK van 2008.

De selectie:

Doel: Sebastien Frey (Fiorentina), Mickael Landreau (PSG), Ulrich Rame (Bordeaux)

Defensie: Eric Abidal (Barcelona), Sebastien Squillaci (Olympique Lyon), Patrice Evra (Manchester United), William Gallas (Arsenal), Francois Clerc (Olympique Lyon), Bakary Sagna (Arsenal), Lilian Thuram (Barcelona)

Middenveld: Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Lassana Diarra (Arsenal), Mathieu Flamini (Arsenal), Claude Makelele (Chelsea), Jerome Rothen (Paris St Germain), Jeremy Toulalan (Olympique Lyon), Samir Nasri (Olympique Marseille)

Aanval: Nicolas Anelka (Bolton Wanderers), Karim Benzema (Olympique Lyon), Sidney Govou (Olympique Lyon), Thierry Henry (Barcelona), Florent Malouda (Chelsea), Franck Ribery (Bayern München), Hatem Ben Arfa (Olympique Lyon)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen