Engelaar: "We hebben al te veel punten verspeeld"

Ger
24 december 2007, 14:30   Bijgewerkt: 24 december 2007, 15:08

Met de winterstop in aantocht, heeft FC Twente zich opnieuw bij de beste vijf ploegen van de Eredivisie gevoegd. De Tukkers mogen, ondanks enkele magere weken, zelfs hopen op groter succes. "Gelukkig zijn de ploegen boven ons ook slordig", zegt Orlando Engelaar tegen FCUpdate.nl.

In het Abe Lenstra Stadion zag de Twentse aanvoerder naar eigen zeggen een botsing van speelstijlen. "Heerenveen speelde heel opportunistisch, met veel lange ballen op Gerald Sibon. Dat zorgde voor incidenteel gevaar, maar ik denk dat wij meer 100 procent kansen hebben gehad. Ze hadden natuurlijk wel weer de beschikking over een geweldenaar als Afonso Alves, waarvan je nooit weet wat hij gaat doen. Toch hebben we hem goed aan banden hebben gelegd met Edson Braafheid en Ramon Zomer."

De positie van Twente op de ranglijst had nóg beter kunnen zijn, beseft Engelaar. Het team van coach Fred Rutten morste de afgelopen weken een pak punten, zoals de remise in eigen stadion tegen VVV Venlo (1-1). "We hebben eigenlijk al te veel punten verspeeld", weet Engelaar. "In een aantal wedstrijden waren wij duidelijk de bovenliggende partij, maar pakten we uiteindelijk niet de overwinning. Gelukkig zijn de ploegen boven ons ook slordig, waardoor we alsnog bij de top kunnen aanhaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen