Feyenoord ontsnapt tegen Zwolle aan blamage

28 februari 2008, 22:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De KNVB moet het wel héél erg zien zitten in Bert van Marwijk. Want dat de coach op het punt staat om de nieuwe bondscoach te worden, kan hij onmogelijk te danken hebben aan zijn prestaties met Feyenoord dit seizoen. Ondanks prima spelersmateriaal presteren de Rotterdammers al sinds de winterstop ver beneden de maat en dat was ook donderdag het geval. Eerstedivisionist FC Zwolle werd in de Kuip, na een moeizaam gevecht, met 2-1 verslagen.

De wedstrijd tegen FC Zwolle betekende voor Feyenoord de elfde wedstrijd van 2008. Het jaar 2008 moest een feestjaar worden, omdat de club haar eeuwfeest viert. Maar voorlopig valt er helemaal niets te feesten, in Rotterdam-Zuid. Van de voorgaande tien duels won Feyenoord er immers slechts vier, inclusief een bekerpotje tegen de amateurs van Deurne. Verder grossierde de club in puntverlies, waardoor het in recordtempo alle kansen op de landstitel verspeelde.

Het is aan Van Marwijk om de komende maanden nog het optimaal uit zijn selectie te halen. Alleen op die manier kan de coach de Kuip komende zomer toch nog met enigszins opgeheven hoofd verlaten. Maar om nou te zeggen dat het tweede huwelijk tussen Feyenoord en Van Marwijk voorlopig een succes is, nou nee. Het is voor heel Nederland te hopen dat de coach bij het Nederlands elftal meer rendement uit de selectie kan halen, dan dit seizoen in Rotterdam-Zuid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen