Jaliens: "AZ komt zeker bij eerste negen"

Ger
18 februari 2008, 09:37   Bijgewerkt: 18 februari 2008, 09:54

"We voetballen heel behoorlijk, maar alles zit tegen", verzuchtte Barry Opdam nog maar eens na de verloren wedstrijd tegen FC Groningen. De selectie van AZ draait sinds een aantal weken telkens hetzelfde riedeltje af. De Alkmaarders hunkeren naar een ommekeer die al weken op zich laat wachten.

In de Euroborg incasseerde AZ zondagmiddag de zevende nederlaag (2-1) in negen duels. "We zitten in een fase waarin we de ballen moeilijk binnenschieten", zegt Opdam. "Daarnaast lijkt het bovendien alsof de tegenstander iedere kans benut. Dat moeten we onszelf natuurlijk ook verwijten, want we staan vaak niet goed. Voor de wedstrijden maken we harde afspraken en als we ons daar niet aan houden, roepen we de problemen over onszelf af."

Bij de strafschop maakte goalie Sergio Romero een ongelukkige indruk. De vervanger van Boy Waterman snelde driest uit zijn doel, waarna Berry Powel gretig over de benen van de Argentijn viel. "Hij had verstandiger moeten zijn", merkt Opdam op. "In zijn enthousiasme komt hij uit en geeft hij de scheidsrechter een aanleiding om te fluiten. Ik twijfel overigens sterk of het daadwerkelijk een strafschop was. En als scheidsrechters ook nog tegen ons gaan fluiten, weet ik het ook niet meer."

Door het verlies staat AZ op de ranglijst van het kalenderjaar 2008 troosteloos laatste. "We moeten vertrouwen halen uit het feit dat we voetballend niet minder waren dan Groningen", stelt Jaliens. "We hebben in veel wedstrijden ook verreweg het meeste balbezit, maar het gaat uiteraard om de punten. Hoewel de gifbeker vermoedelijk nog niet leeg is, moeten we toch op deze weg door blijven gaan. Ons spel geeft voldoende vertrouwen en iedereen binnen de club blijft positief. Helaas zit het geluk niet mee."

Door: Ger Hensen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen