Trezeguet zet streep door EK

20 maart 2008, 17:16   Bijgewerkt: 20 maart 2008, 17:31

David Trezeguet heeft zich er bij neergelegd dat hij niet tot de Franse selectie voor het EK zal behoren. De spits presteert bij Juventus al jarenlang prima, maar wordt desondanks over het hoofd gezien door bondscoach Raymond Domenech. Donderdag bleek dat Trezeguet niet eens tot een 39-koppige selectie behoorde, waarna de spits zijn conclusies trok. "Ik ben er komende zomer niet bij."

"Domenech heeft zijn keuzes gemaakt en ik maak geen deel uit van zijn plannen", concludeert Trezeguet, die in de WK-finale tegen Italië als enige Fransman níet trefzeker was vanaf elf meter, op de officiële website van zijn club Juventus.

"Ik heb me er bij neergelegd, ik vind het prima", vervolgt de 30-jarige spits, die in 1998 en 2000 met de nationale ploeg achtereenvolgens een WK en EK won. "Ik heb met de nationale ploeg alles al gewonnen wat er te winnen valt, dus daarom ligt ik hier niet wakker van. Ik respecteer de beslissing van Raymond Domenech en richt me de komende periode volledig op mijn club. Door goede prestaties bij Juventus kan ik sportieve revanche nemen op de bondscoach."

Trezeguets speelde tot dusver zeventig interlands, waarin hij 34 keer scoorde. Op het komende EK is Frankrijk één van de tegenstander van Nederland. Beide landen staan op vrijdag 13 juni in het Zwitserse Bern tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen