Trezeguet baalt van Domenech en stopt er mee

9 juli 2008, 15:49

David Trezeguet is niet langer beschikbaar voor de nationale ploeg van Frankrijk. De spits van Juventus zet een punt achter zijn interlandcarrière, vooral omdat Raymond Domenech ook de komende jaren bondscoach van Les Bleus zal zijn.

Trezeguet geldt sinds het eind van de jaren '90 als één van de beste spitsen van Frankrijk. Hij werd in 1998 met de Franse ploeg wereldkampioen en maakte in 2000 zelfs het winnende doelpunt in de EK-finale tussen Frankrijk en Italië (2-1). Na het WK 2006, waarin hij in de finale tegen wederom Italië een strafschop miste, raakte hij echter uit de gratie bij bondscoach Domenech. Ondanks goede prestaties bij Juventus, werd Trezeguet consequent over het hoofd gezien door de bondscoach. Zo viel de 30-jarige spits ook buiten de Franse selectie voor het afgelopen EK.

Voor Trezeguet is het dan ook een bittere pil dat Domenech, ondanks de slechte prestaties van de Fransen op het EK, aanblijft als bondscoach. De spits wil niet langer met zich laten sollen en stelt zich niet meer beschikbaar. "Het aanblijven van de bondscoach heeft me tot deze onomkeerbare beslissing gebracht", stelt de spits, die er helemaal niets van begrijpt dat Domenech bondscoach mag blijven. "Die beslissing is niet gemaakt op sportieve gronden, louter om politieke redenen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen